Vapaa-aika

Teatteri Imatran vuoden ensimmäinen ensi-ilta lähestyy: Erikoistehosteet ovat olennainen osa näytelmää

Teatteri Teatteri Imatra tuo näyttämölle jälleen Pohjoismaisen kantaesityksen.

Suuressa seikkailussa kohdataan eri kulttuureja ja jopa norsu. Kuvassa Pekka Räty, Ulla-Maija Järnstedt ja Kari Kinnari, joka juhlistaa näytelmässä 35-vuotistaiteilijajuhlaansa.

Mari-Anna Rossi

Seikkailua, eksotiikkaa, kulttuurien sekamelskaa, jännitystä ja vähän romantiikkaakin. Sitä kaikkea tarjoaa Teatteri Imatran uusi produktio, Maailman ympäri 80 päivässä.

LauraEasonin ympäri maailmaa esitetystä dramatisoinnista ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Yleisö temmataan tarinaan mukaan jo lämpiössä, jossa näyttelijät ottavat kontaktia yleisöön. Matka maailman ympäri saa alkunsa siitä, kun vuonna 1872 Äärettömän varakas englantilaisherrasmies Phileas Fogg lyö vetoa suuresta rahasummasta, että hän voi matkustaa maailman ympäri 80 päivässä. Alkaa huikea seikkailu läpi ukkosmyrskyn, lumisateen ja biisonilauman. Tarinassa käydään kuudessa maassa: Englannissa, Egyptissä, Intiassa, Kiinassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa, matkustusvälineenä juna, laiva ja jopa norsu.

Tällä kertaa teatterinjohtaja Timo Rissanen nähdään itse näytelmän päähenkilönä.

– En enää kaipaa näyttämölle kovin usein, mutta tämä tuntui hienolta mahdollisuudelta. Muistan teoksen jo aivan lapsuudesta saakka, kun äitini luki siitä minulle pätkiä. Olen aina ollut itsekin kosmopoliitti, mutta se ero minun ja herra Foggin matkustamisessa on, että itse haen aina matkoiltani elämyksiä ja kokemuksia, Rissanen kertoo.

Muistan teoksen jo aivan lapsuudesta saakka.

Rissasen mukaan Maailman ympäri 80 päivässä on Teatteri Imatran historian suurimpia produktioita.

– Hobitissa lavasteet rakennettiin kiinteästi teatteriin, mutta tässä on hirveä määrä erilaisia liikuteltavia lavasterakenteita, mikä tekee produktiosta haasteellisen. On nousevia ja laskevia seiniä sekä lukuisia eri paikkoja, kuten junavaunu ja laiva, Rissanen perustelee.

Lavastuksesta sekä peräti 45 roolihahmon puvustuksesta vastaa vieraileva suunnittelija Maarit Kalmakurki.

Olennaisena osana näytelmään kuuluvat monimuotoiset erikoistehosteet. Käytössä ovat niin savukoneet, näyttävä valaistus ja lukuisat äänitehosteet. Myös videoita näytetään valkokankaalla selvittämään missä maassa kulloinkin vieraillaan.

Maailman ympäri 80 päivässä

Rooleissa Timo Rissanen, Hanna Kaskela, Kari Kinnari, Heikki Pöyhiä, Ville Lamberg, Ulla-Maija Järnstedt, Aki Honkatukia, Pekka Räty ja Marko Kurikka.

Ohjaus Sami Sivonen.

Lavastus ja pukusuunnittelu Maarit Kalmakurki.

Valo- ja videosuunnittelu Ville Virtanen.

Äänisuunnittelu Keijo Miettinen.

Ensi-ilta 3.2. Teatteri Imatran suurella näyttämöllä.

Näytökset jatkuvat 21.4. asti. Esityksiä on yhteensä 38.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat