Paikalliset

Huippusuositun Sorjosen toinen kausi alkaa syksyllä – ensimmäisen jakson esityspäivä on selvillä

Ville Virtanen esittää poliisi Kari Sorjosta.

Heikki Kemppainen

Maailmanlaajuista suosiota niittäneen ja palkintoja saaneen Sorjosen jo kuvattu toinen tuotantokausi nähdään Ylellä syksyllä 2018. Ensimmäinen jakso nähdään Ylellä 14.10.

Sarjan luoja Miikko Oikkonen paljastaa, että kauden teemana on menneisyys ja "pelkäystyynyä" ensimmäisellä kaudella tarvinneiden kannattaa varata sellainen myös toiselle kaudelle.

– On lupa odottaa että kakkoskausi tulee olemaan koukuttavampi ja koskettavampi, ja pitää vielä kovemmin otteessaan kuin ensimmäinen, maalailee Kari Sorjosta näyttelevä Ville Virtanen.

Ensimmäisellä tuotantokaudella Keskusrikospoliisissa työskentelevä huippututkija Kari Sorjonen muuttaa vaimonsa ja tyttärensä kanssa pieneen rajakaupunkiin Lappeenrantaan. Sorjonen toivoo aikaa perheelle ja helpompia rikoksia ratkaistavakseen, mutta idyllisen rajaseudun rikokset ovatkin koskettavampia ja raaempia kuin koskaan aiemmin.

Sarjan ensimmäisen kauden jokainen jakso on kerännyt Suomessa keskimäärin miljoona katsojaa, ja nyt Sorjonen on myyty yli 40 maahan ympäri maailmaa. Sarja on nähty muun muassa USA:ssa, Kanadassa, Englannissa, Ranskassa ja muissa Pohjoismaissa, ja saanut myös Netflixin kautta kansainvälisen levityksen. Sorjosta on kuvailtu Suomen ensimmäiseksi Nordic noir -sarjaksi ja se on saanut erityiskiitosta laadukkuudestaan. Sorjosen monesta muusta Nordic noir -sarjasta erottava persoonallinen piirre on Venäjän raja ja keskeinen perhetarina.

Tulevalla kaudella jatkaa samat kuusi päähenkilöä: Kari, Pauliina (Matleena Kuusniemi), Janina Sorjonen (Olivia Ainali), Lena (Anu Sinisalo), Katia Jaakkola (Lenita Susi) ja Niko Uusitalo (Ilkka Villi).

Myös toista kautta kuvattiin Lappeenrannassa, jonne sarjan tapahtumapaikat perustuvat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat