Yhä useampi asiakas jättää maksullisen muovikassin ottamatta Imatralla

Imatran Cubuksen myymäläpäällikkö Krista Koljonen purkaa täyttä päätä kevään uutuuksia myyntiin, vaikka on ehditty juuri ja juuri tammikuun puoliväliin. Cubuksella muovikassien menekki on vähentynyt niiden muututtua maksullisiksi.

Tuija Horttanainen

KAUPPA Kaikki erikoisliikkeet eivät halua luopua maksuttomista ostoskasseista.

Yhä useampi erikoisliike perii maksun muovikassista. Kun pussi ei aiempaan tapaan ole ilmainen, yhä useampi asiakas toteaa, että ostokset saa kannettua kotiin ilmankin.

Tämä on huomattu esimerkiksi Imatran Emotion-myymälässä.

Myymäläpäällikkö Liisa Luukka ja myyjä Mari Kultalahti kertovat, että muovikassien menekki on selvästi vähentynyt niiden muututtua maksullisiksi.

Emotionissa muutos tapahtui jo lähes vuosi sitten.

– Osa jättää muovikassin ottamatta taloudellisista syistä ja osa ajattelee ympäristöä. Alussa muovipussien maksullisuus herätti enemmän ihmetystä, mutta nykyisin palautetta ei oikeastaan tule.

”Muovikassien myynnistä saatu tuotto menee ympäristötyöhön.”

Cubuksen Imatran myymälän myymäläpäällikkö Krista Koljonen kertoo, että heillä minikokoisen muovikassin saa ilmaiseksi, mutta kaksi suurempaa kokoa ovat maksullisia.

Cubus alkoi periä maksua muovikasseista viime vuoden loppupuolella.

– Asiakkaat ovat suhtautuneet muutokseen hyvin. Kauppa ei tee tällä voittoa, vaan muovikassien myynnistä saatu tuotto menee suoraan ympäristötyöhön.

Venäläisasiakkaat ovat Koljosen mukaan ihmetelleet muovikassin maksullisuutta enemmän kuin suomalaiset.

– Heille muovikassi on kuitenkin monesti pakollinen siinä mielessä, että he tekevät tax-free-ostoksia, ja ostokset on saatava kunnolla pakattua.

Koljonen kertoo, että muutoksen myötä yhä useampi asiakas jättää muovikassin ottamatta.

– Tähän mennessä kestokassien käyttö ei mielestäni ole lisääntynyt. Kestokasseja näkyy niillä, joilla sellainen on ollut käytössä jo aiemmin.

KoskenFashionin myyjä Vera Utkina kertoo, että heillä muovikassit ovat edelleen ilmaisia.

Muovikassin korvaamista on mietitty ympäristöystävällisemmällä paperikassilla, mutta maksuttomuudesta halutaan pitää kiinni.

– Jos asiakas ostaa alusvaatteita, pitäisikö hänen kantaa niitä käsissään? Ilmainen kassi on lisäarvoa asiakkaalle ja myös markkinointia meille, Utkina sanoo.

Myös MuotiModassa muovikassit ovat ilmaisia.

– Henkilökohtaisesti tuntuu vähän hassulta, että asiakas lähtisi vaikkapa pelkkä takki kainalossaan ulos, myyjä Outi Aapro miettii.

Written by:

Tuija Horttanainen

Ota yhteyttä

 

 

Autoihinvaraosat.fi