Paikalliset

Osuuspankin uusi konttori Imatralla avautuu maanantaina – paikallinen taide näkyy kaikkialla

OP Imatralaistaiteilijoiden kädenjälki näkyy laajalti. Ala-aulan ArteMano acousticsin tekemät akustiikkalevytkin ovat samalla taideteoksia.

Pankinjohtaja Niina Viljakainen iloitsee paikallisten taiteilijoiden näkymisestä Osuuspankin uudessa konttorissa. Nestori Lönngrenin valokuvia löytyy konttorin jokaisesta neuvottelutilasta. Parinkymmenen seinille pääsevän teoksen valinta ei ollut läpihuutojuttu, sillä valinnanvaraa oli paljon. Otos Valtionhotellista päätyi alakerran neuvotteluhuoneen seinälle.

Tuija Horttanainen

OP Etelä-Karjalan Imatran konttori avataan uusissa tiloissa Einonkadulla ensi maanantaina 15.1. Virallisia avajaisia vietetään torstaina ja perjantaina.

Imatran konttorin palvelut ovat olleet hajallaan viidessä väistötilassa keväästä alkaen. Silloin pankki joutui lähtemään Napinkulmasta sisäilmaongelmien vuoksi.

Uuden konttorin avaamisen myötä kaikki pankki- ja vakuutuspalvelut palaavat saman katon alle. Myös Etelä-Karjalan OP-Kiinteistökeskuksen Imatran toimiston palvelut siirtyvät Einonkadulle.

PankinjohtajaNiina Viljakainen on silminnähden innoissaan uusien tilojen valmistuttua.

– Niin paljon on koettu, joten on ihanaa saada koko porukka vihdoin saman katon alle. Napinkulmassa tehtiin kaikki voitava, mutta emme pystyneet sinnittelemään siellä uuden talon valmistumiseen saakka. Vaikka oireilevia työntekijöitä ei ollut montaa, jokainen on liikaa.

Asiakkailla oli alussa vaikeuksia löytää oikeaan palvelupisteeseen. Ajan mittaan tilanne kohentui.

– Ja nyt muutamme jälleen, Viljakainen naurahtaa.

Uudet tilat ovat neliömäärältään samaa luokkaa Napinkulman tilojen kanssa.

– Neliöiden toimivuus on kuitenkin aivan eri tasolla. Pääsemme kaikin puolin nykyaikaisiin tiloihin, joissa esimerkiksi äänieristys on kunnossa ja pankkisalaisuus turvassa. Uutta on myös hissi ja asiakkaidenkin käytössä oleva maksuton Wi-Fi-verkko.

Pankin toimintaan ei tule muutoksia.

Konttorin teemana on Vuoksi, ja sisustuksessa näkyy useiden paikallisten taiteilijoiden teoksia.

Eri puolilta konttoria löytyy muun muassa parikymmentä kookasta valokuvataulua Nestori Lönngrenin kuvista.

– Tuntuu, että tämän projektin myötä valokuvaajan urani sai merkityksen. Näiden kuvien joukossa on otoksia, jotka olen ottanut aikanaan ensimmäisellä digikamerallani, jota varten olin säästänyt, Lönngren sanoo.

Kuvissa esitellään Imatraa eri kanteilta. Maisemakuvien lisäksi edustettuina ovat esimerkiksi Valtionhotelli ja Imatranajon tunnelmat.

– Jokaisesta neuvotteluhuoneesta löytyy yksi kuva, eikä sitä voi olla huomaamatta. Toivottavasti ne toimivat myös keskustelunavaajina, Viljakainen sanoo.

Osuuspankki ja Imatran Työterveys ry ovat toistaiseksi Einonkadun uuden liike- ja asuinrakennuksen ainoat toimijat.

– Meitä se ei haittaa, sillä toimintamme on sellaista, että sisään ei yleensä pistäydytä hetken mielijohteesta. Toki toivomme, että tilat täyttyvät. Jos saa toivoa, niin jokin kiva ruokapaikka olisi erittäin tervetullut, Niina Viljakainen vinkkaa.

Osuuspankki palaa juurilleen

Einonkadulle muuton myötä pankki palaa juurilleen.

Saman kadun varrella sijaitsi 1954 valmistunut Jääsken Osuuskassan, myöhemmin Imatran Seudun Osuuspankin, kolmikerroksinen toimitalo.

Vuonna 1978 pankki muutti Napinkulmaan Koskenpartaalle uuteen toimitaloon, jossa Imatrankosken konttori sijaitsi aina tämän vuoden kevääseen asti.

Sisäilmaongelmien vuoksi palvelut hajaantuivat väistötiloihin ennen uusien toimitilojen valmistumista.

Lähde: OP Etelä-Karjala

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

Autoihinvaraosat.fi