Paikalliset

Invavessaa sotkettiin törkeästi ulosteella Imatralla – lukitseminen johti uusiin ongelmiin

WC Tulossa on vielä yksi lisälukko, sillä asiakas tuli yllätetyksi kesken asioinnin.

Imatran ABC:n myymäläpäällikkö Anne Nykänen kertoo, että invavessan oven lukitsemisesta on tullut pääosin positiivista palautetta. Lähiaikoina oveen asennetaan vielä yksi lisälukko, jolla oven saa lukittua varmasti myös sisäpuolelta.

Tuija Horttanainen

ABC Imatran inva-/lastenhoito-wc:n toistuva sotkeminen johti siihen, että wc:n käyttö edellyttää nyt avaimen hakemista kassalta. Aiemmin sinne pääsi ilman avainta.

Liikenneaseman myymäläpäällikkö Anne Nykänen kertoo, että uusi lukko laitettiin oveen syksyn mittaan ilmenneen epäasiallisen käytöksen myötä.

 – Pari kertaa koko vessa oli sotkettu ulosteella. Tekijöistä ei ole tietoa. Kun viitteitä tällaisesta käytöksestä tulee ilmi, on parempi reagoida ennen kuin tilanne riistäytyy käsistä.

Vaikka inva-wc:n lukituksesta on tullut pääosin positiivista palautetta esimerkiksi lapsiperheiltä, ei uuden toimintamallin käyttöönotto ole sujunut ongelmitta.

Eräs asiakas oli tarpeillaan, kun toinen avasi wc:n oven. Tilanteesta aiheutui runsaasti mielipahaa.

– Yllätetyksi tullut asiakas oli odottanut vessaan pääsyä oven ulkopuolella, sillä wc oli ollut varattu. Kun toinen asiakas tuli ulos wc:stä hän päästi odottaneen asiakkaan sisään samalla ovenavauksella, mutta vei avaimen mennessään kassalle. Kolmas asiakas haki avaimen kassalta ja avasi oven tietämättä, että wc olikin varattu, Nykänen harmittelee.

Lähiaikoina asennetaan vielä yksi uusi lukko, jolla oven saa lukittua sisäpuolelta. Tämä lukko ei avaudu, vaikka toista lukkoa avattaisiin ulkopuolelta avaimella.

– Hätätilanteessa henkilökunnan tulee päästä vessaan sisälle, mutta lisälukon jälkeen se ei onnistu kuten ennen. Asia kuitenkin hoidetaan tavalla tai toisella, Nykänen vakuuttaa.

Sotkeminen ei ole ainoa ilkivallan muoto, johon Imatran ABC:llä on törmätty.

 – Vessoista varastetaan vessapaperirullia, bideesuihkuja ja viimeksi keskiviikkona jollekulle oli kelvannut kokonainen vesihana, Nykänen kertoo.

Nuoriso on Nykäsen mukaan ottanut liikenneaseman kantapaikakseen.

– Valtaosa porukasta on todella mukavaa, ja on ihanaa, että he tuovat tänne elämää. Pelisääntöjä joudutaan kuitenkin käymään läpi lähes joka ilta muun muassa äänenkäytön, kielenkäytön ja alaikäisten tupakoinnin osalta.

ABC:n naapurissa Korvenkannan Nesteellä inva-wc sotkettiin kerran kauttaaltaan wc-paperilla. Asialla olivat pikkupojat. Muuten on ollut rauhallista.

Kauppias Anna-Liisa Arminen kertoo, että inva-wc on käytössä ilman avainta nyt ja jatkossa.

– Vartijamyyjän paikallaolo on rauhoittanut sotku- ja ilkivaltatilannetta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

Autoihinvaraosat.fi