Paikalliset

Lappeenrannan seurakunnan tiloissa hurjastellaan ura-autolla – "Tarkoituksena on vuonna 2019 järjestää SM-kisat täällä"

Lappeenrannan seurakunnan uusi ura-autorata vihitään käyttöön viikonloppuna. Nuorisotyönohjaaja Jukka Hirvi koeajoi uutta rataa maanantaina.

Riina Haapala

Lappeenrannan uuden ura-autoradan avajaisia vietetään sunnuntaina.

Perinteet lajille ovat kaupungissa pitkät. Jo ennen kuin nykyinen seurakuntakeskus Koulukadulle rakentui, oli vanhan rakennuksen kellarissa ura-autorata.

Uuteen taloon rata rakennettiin lähes heti sen valmistuttua 1970-luvun lopulla ja sitä on sittemmin laajennettu. Tekniikka kuitenkin tuli tiensä päähän ja viime keväänä kirkkoneuvosto päätti, että hankitaan uusi.

Vanha rata purettiin pois viime elokuussa. 41,5-metrisen radan ovat suunnitelleet Kimmo Rautama ja Tomi Pahula. Radan on rakentanut latvialainen Janis Nabokins. Uusi rata maksoi seurakunnalle rahteineen noin 11 000 euroa.

Nabokins tiimeineen kasasi radan, mutta sähkötyöt on tehty talkoilla.

– Ympäri Kaakkois-Suomea on halunnut ihmisiä tulla tätä tekemään, kertoo Lappeenrannan seurakunnan nuorisotyönohjaaja Jukka Hirvi.

Hirven mukaan seurakunnan rata on Etelä-Karjalan suurin. Taavetissa on pienempi, 4-urainen rata ja Taavetin Urheiluautoilijat ovat auttaneet seurakunnan 8-uraisen radan kokoamisessa. Vastineeksi he saavat järjestää seurakunnan tiloissa omia kisojaan.

Hirvi kertoo, että ajoharrastus on Lappeenrannassa ollut aktiivisimmillaan 1980-luvulla. Tuolloin harrastajia oli kymmeniä. Nyt seurakunnalla on viikoittain kaksi kerhoa: toinen lasten ja huoltajien yhteinen ja toinen itsenäisesti ajaville.

– Jotkut tuovat oman lapsensa, että täällä isäkin joskus kävi, Hirvi kertoo.

Harrastusautot ovat tosin isien ajoista muuttuneet. Ennen autot koottiinkin itse, mutta nykyisin harrasteautot ovat valmiina. Lajissa voi myös kilpailla ja kilpa-auton voikin itse rakentaa moottorista lähtien. Lajissa kisataan niin SM- kuin MM-tasolla ja seuraavat MM-kisat järjestetään Vaasassa.

– Tarkoituksena on vuonna 2019 järjestää SM-kisat täällä, Hirvi sanoo.

Kilpailutoimintaa tärkeämpää on kuitenkin kerho- ja harrastetoiminta. 17. tammikuuta alkaen ura-autoradalla järjestetään keskiviikkoisin kerho lapsille ja vanhemmille sekä harrastusta aloittaville. Torstaisin on 18.1. alkaen luvassa avoin kerho itsenäisesti ajaville.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

Autoihinvaraosat.fi