Paikalliset

Imatralle suunnitellaan Wall of Famea urheilusankareille: "Reliefiä voisi jatkaa vaikka sata metriä pitkäksi"

IDEA Ossi Karttusen näköispatsasta ei ole tulossa, mutta muuri saattaa olla.

Saako moottoripyöräilijä Niki Tuuli pian oman ”tähtensä” Imatra Wall of Famen pintaan? Se jää nähtäväksi, mutta hanke itsessään nostetaan suunnittelupöydälle heinäkuussa, kun yleisurheilukentän remontti saadaan valmiiksi.

Lari Heikkinen

Keskustan valtuustoryhmä on esittänyt toteutettavaksi pikajuoksija Ossi Karttusen näköispatsasta Karhumäelle.

Keskustan valtuustoryhmä perusteli patsashanketta sillä, että Karttunen on ollut Suomen kovimpia pikajuoksijoita ja niittänyt mainetta Imatralle yleisurheilijana.

Alustavaksi kustannusarvioksi pronssipatsaalle laskettiin 35 000 – 40 000 euroa.

Kaupunginvaltuusto lähetti valtuustoaloitteen kaupunginhallituksen valmisteltavaksi. Hallituksen käsiteltäväksi patsashanke ei nyt kuitenkaan ole menossa, sillä juoksija itse ei innostunut hankkeesta.

Lisäksi todettiin, että esitetty kustannusarvio on pahasti alakanttiin.

– Soitin Karttuselle, ja keskustelussa tuli selväksi, ettei hän henkilönä ollut kiinnostunut pronssipatsaasta. Toistaiseksi Karttusen näköispatsasta ei siis ole tulossa Karhumäelle, kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikäs toteaa.

Patsashankkeen valtuustoaloitteen alkuunpanija Pekka Räty tuntee Karttusen henkilökohtaisesti ja hän kutsui Karttusen kotiinsa kahville.

– Hän sanoi kunnioittavansa ajatusta, mutta käyttäisi patsashankkeeseen menevät rahat mieluummin yleisurheilukentän kunnostamiseen. Hän on hyvin vaatimaton ihminen.

Imatran kaupunkitaidetyöryhmässä on sen sijaan pohdittu, voisiko menestyneitä imatralaisia urheilijoita, kuten olympiamitalisteja ja myös Suomen mestaruuksia saaneita urheilijoita, tuoda esiin Karhumäellä tai heinäkuussa avautuvalla uudella yleisurheilukentällä jotenkin muuten.

– Keskustelussa nousi esille, että Karhumäen kentän tai Ukonniemen alueelle voitaisiin perustaa Imatra Wall of Fame, jonka toteutuksessa huomioidaan sekä menestyneitä imatralaisia urheilijoita sekä kaupunkitaiteelliset näkökohdat, Äikäs paljastaa.

Wall of Famen voisi Äikkään mukaan toteuttaa esimerkiksi reliefinä niin, että metrin leveään ja pari metriä korkeaan muuriin tulisi urheilijoiden lajinomaisia kuvioita, kuten vaikka pesäpalloilijan kohdalla räpylä ja hiihtäjän kohdalla sukset. Kuvion yhteyteen tulisi kohokirjaimin urheilijan nimi.

– Reliefiä voisi jatkaa ajan kuluessa vaikka sata metriä pitkäksi, Äikäs pohtii.

Räty olisi mielissään myös Wall of Fame -muurin toteutumisesta.

– Imatralla on erittäin kovatasoinen kuvataidekoulutus. Reliefiin voisi vuosittain toteuttaa oppilastyönä uuden kuvion. Silloin muurissa näkyisi paitsi menestyneet urheilijat, myös imatralaisten kuvataiteilijoiden kädenjälki, Räty visioi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat