Urheilu

Taas uuden KHL-ennätyksen lyönyt Eeli Tolvanen on valmis MM-kisoihin – "Viime vuodesta jäi hampaankoloon"

Eeli Tolvasen pelit eivät ole viime viikkoina sujuneet loistavan alkukauden veroisesti. Maantaina tuli kuitenkin taas uusi KHL-ennätys.

Johanna Erjonsalo

Jokereiden Eeli Tolvanen sivusi maanantaina alle 19-vuotiaiden KHL-ennätystä.

Ottelussa Metallurg Magnitogorskia vastaan Tolvanen kirjautti syötöllä kauden 32:nnen tehopisteensä. Alle 19-vuotiaista samaan on pystynyt vain Jevgeni Kuznetsov, joka pelaa nykyisin NHL:ssä Washington Capitalsissa.

Molempien noteeraus on 17+15=32.

– Hieno juttu, että saa rikottua ennätyksiä, ei se ole ihan jokapäiväistä. Tärkeintä on kuitenkin se, että joukkueella menee hyvin, ja pystyn omilla tehoillani auttamaan siinä.

Maanantaina Jokerit hävisi tiukan kamppailun jälkeen Metallurg Magnitogorskille 1–2.

Tolvanen näkee, että Jokereiden peli parani vieraskiertueen aikana.

– Kyllä meillä oli tänään kaikki mahdollisuudet voittaa peli, mielestäni pelasimme koko matsin ajan hyvin, Tolvanen sanoi Jokereiden hävittyä .
– Niistä maalipaikoista, joita tänään saimme, pitäisi kyllä pystyä enemmän maaleja tekemään. Ylivoiman pitää olla tehokkaampaa, ihan hyvä kamppailu tänään.

Nuori Tolvanen on iskenyt KHL:ssä maaleja kuin aikamies. Viimeiset kahdeksan ottelua maalihana on pysynyt kuitenkin kuivana.

– En tiedä, mikä siinä on, kun ei meinaa millään mennä sisään. Vähän jo itsekin miettii, että miksei mene. Tänään ei vaan kädet riittäneet, Tolvanen harmitteli.

Tolvasella on edessään maajoukkuekomennus. Hän lähtee perjantaina kohti Yhdysvaltoja ja joulun jälkeen Buffalossa alkavia alle 20-vuotiaiden MM-kisoja.

– Meillä on ensin leiri siellä, kisat päälle ja sitten takaisin. Viime vuonna emme pystyneet näyttämään kaikkea, mihin pystymme, jäi vähän hampaankoloon. Kiva lähteä edustamaan Suomea leijonapaidassa, Tolvanen päätti.

Jokerit pelaa seuraavan kerran ensi maanantaina. Kotikaukaloon vieraaksi saapuu Lada Toljatti. Suunnanmuutosta kaivataan, sillä kuuteen viime otteluun Jokerit on voittanut vain kerran.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat