Jouluun hurahtaneen kotia koristavat jouluesineet jo halloweenin jälkeen

Imatralainen Päivi Barthels vaalii joulussaan perinteitä. Joulua vietetään oman perheen kesken perinteisen kaavan mukaan. Joulua voi Barthelsin mukaan hyvin alkaa fiilistelemään jo loka-marraskuun vaihteessa.

Mari-Anna Rossi

Kun Päivi Barthels tulee iltapäivän hämyssä töistä kotiin, sytyttää hän ensimmäiseksi loistoon kaikki kodin joulu- ja tunnelmavalot. Niitä onkin kaikkialla – eteisessä, olohuoneessa, portaikossa, keittiössä ja tietenkin pihalla.

– Se on joulun odotuksessa ihan parasta. Valot, koristeet, oikeastaan kaikki jouluun liittyvä. Ja se, kun se joulu sieltä päivä päivältä lähestyy.

Joulun odotus alkaa Barthelsien kotona heti Halloweenin jälkeen. Itsenäisyyspäivänä koti on jo täydessä joulutällingissä. Nyt Barthelsien lipastojen ja tv-tasojen päällisiä koristavat erilaiset joulupallot ja muut jouluaiheet. Sohvan nurkassa kököttää joulutonttuja, lattioilla on jouluporoja, ja poroja on myös seinäkoristeiden aiheina.

– Ikkunoihin on joulutähdet vielä laittamatta. Ja toinen joulukuusi tulee tietenkin vielä myös taloon. Nyt olen virittänyt portaikkoon Suomi100-aiheisen sinivalkoiseksi koristellun joulukuusen, Barthels kertoo.

Barthelsin joulukuusi on aina amerikkalaistyylisesti täynnä koristeita.

– Meidän joulukuusessa on neljät eri valot, eikä se muutenkaan mikään pliisu ole, hän nauraa.

Pihalla tunnelmaa luovat erilaiset valot. Tänään K-Citymarketissa työskentelevä Barthels on päättänyt ostaa työpaikaltaan pihalle valonheittimen.

– Olen siellä aina ensimmäisenä hypistelemässä joulukoristeita.

Joulukoristeita on Barthelsien huusholliin kertynyt jo monta kenkälaatikollista ja kaksi hyllyköllistä. Sukulaiset ja tuttavat tietävät aina, mitä Barthelsille kannattaa ostaa tuliaiseksi matkoilta.

Viimeksi hän sai joulukoristeita tuliaiseksi Seattlesta ja Honolulusta.

– Matkoilta tulee itsekin aina hankittua koristeita. Suosikkini on tällä hetkellä pallo, jossa on kiinanpystykorvan nimi ja siihen kaiverrettu meidän koiran nimi, eli Pate. Sen hankin New Yorkista vuonna 2014, Barthels esittelee.

Mari-Anna Rossi

 

 

Autoihinvaraosat.fi