Tosi-tv ja mökkielämä lyövät kättä päälle Imatralla

Näyttelijät Pia Lunkka, Harri Nousiainen ja Pirja Arponen eivät ole kuulleet vielä paljonkaan tulevista roolihahmoistaan ja näytelmän sisällöstä, mutta odottavat innolla mitä tuleman pitää.

Mari-Anna Rossi

Maalataan mökki. Korjataan laituri. Tampataan matot. Lypsetään lehmä. Siivotaan huussi. Ruopataan ranta. Eihän se ole temppu eikä mikään! Vai onko mökkielämä sittenkään niin auvoista?

Teatteri Imatran Kruununpuiston kesäteatterissa nähdään ensi kesänä komedia, johon jokainen suomalainen voi samaistua jollain tapaa. Toimittaja Roope Lipastin käsikirjoittamassa näytelmässä tavallinen pariskunta osallistuu Haluatko mökkiläiseksi -televisiokilpailuun, jonka palkintona on kesämökki. Ensin täytyy kuitenkin selvitä mökkeilyn koettelemuksista, eikä kaikki todellakaan mene niin kuin Strömsössä.

Lipasti pohjaa käsikirjoituksensa aitoihin kesämökkikokemuksiin.

– Suomessa on yli 500 000 kesämökkiä, ja mökkiläisyys on kaikille suomalaisille tuttua. Näytelmässä pariskunta voittaa kesäksi mökin, mutta heidän pitää selvitä mökillä koko kesä. Hei voivat painaa punaista nappia koska tahansa, että pääsevät mökiltä pois, mutta samalla he häviävät kilpailun, kertoo ohjauksesta vastaava teatterinjohtaja Timo Rissanen.

Haluatko mökkiläiseksi päättää Kruununpuiston kesäteatterissa nähdyn trilogian. Ensimmäinen osa kertoi suurmies Kekkosesta, toisessa osassa oltiin Linnan juhlissa ja mökkiläistarinassa meno onkin jo huomattavasti arkisempaa. Trilogian päätösosassa nähdään kuitenkin samoja politiikan hahmoja, kuin kahdessa edellisessä osassa.

– Yleisö rakasti kahden edellisen osan tuttuja hahmoja. Niinpä halusin lisätä heitä myös tähän tarinaan, Rissanen paljastaa.

Myös näyttelijätiimi on edelliskesistä tuttu, mutta ensi vuonna näytelmän parikymmentä roolihahmoa vedetään vain neljän näyttelijän voimin. Pariskunnan rooleissa nähdään Jussi Puhakka ja Pia Lunkka, muissa rooleissa Pirja Arponen ja Harri Nousiainen.

– Samaistun täysin tulevaan roolihahmooni, ei tee tiukkaa esittää uusavutonta, Lunkka nauraa.

Näytelmän vauhdikasta menoa siivittävät tutut kesäiset melodiat.

Mari-Anna Rossi

 

 

Autoihinvaraosat.fi