Ruokolahdella Carmenia näyttelevä Teija Savelius roolistaan: "Vähän ikävä ihminen, katkera ja herkkä asemastaan"

Teija Saveliuksen esittämä Carmen on vanha diiva ja vähän ikäväkin ihminen. Hänen aviomiehenään Escamillona nähdään Riku Hirvonen.

Mari-Anna Rossi

Ruokolahden Musiikkiteatterin 20-vuotiseen historiaan on mahtunut klassikoita My Fair Ladystä Jazztyttöön ja Viulunsoittajaan katolla. Nyt juhlavuonna lavalla nähdään suuria tunteita, intohimoa sekä vahvoja aarioita seitsenhenkisen elävän orkesterin tahdittamana.

Carmen – Viimeinen näytös on Ruokolahden Musiikkiteatterin kymmenes musikaali. Alkuperäisistä Carmen-teoksista Ruokolahden Musiikkiteatterin Carmen poikkeaa juoneltaan ja tarinaltaan paljonkin. Ensinnäkin käsikirjoittaja Ville Kuusiston Carmen sijoittuu tähän päivään. Juonessa kuvitteellinen teatteri tekee Carmen-oopperaa, ja tarkkaavainen Ruokolahden Musiikkiteatterin kävijä saattaa huomata musikaalin teatterissa viitteitä Ruokolahden teatteriin.

Carmen on sekä Kuusiston että ohjaaja Katja Paakin suosikkioopperoita. Paakki on ollut kolmesti mukana tekemässä Carmen-oopperaa Savonlinnan oopperajuhlilla.

– Siitä se ajatus lähti, että halusin tuoda Carmenin myös Ruokolahden Musiikkiteatteriin. Siinä on tunnistettavia kappaleita, eikä Carmen ole oopperoista vaikeammasta päästä, Paakki perustelee.

Alusta asti oli selvää, että Carmenin rooliin astuu pitkän linjan musiikkiteatterilainen, ruokolahtelainen Teija Savelius.

– Vanhan diivan rooli loksahti itselleni hyvin. Carmen on herkullinen hahmo – vähän ikävä ihminen, katkera ja herkkä asemastaan. Ville on kirjoittanut roolin niin, että siihen on ollut helppo sujahtaa, Savelius kiittelee.

Savelius on itse ollut mukana Ruokolahden musiikkiteatterissa jo kahdeksassa produktiossa. Kolmisenkymmentä vuotta laulua harrastanut Savelius nauttii esiintymisestä täysin siemauksin.

– Esiintymisen halu ja hieno musiikki ovat varmastikin ne asiat, jotka ovat pitäneet minut tässä porukassa näin pitkään. Pidän suurena etuoikeutena, että saan olla mukana. Toivottavasti se näkyisi myös katsomoon saakka, kuinka kivaa meillä täällä on, Savelius sanoo.

Mari-Anna Rossi

 

 

Autoihinvaraosat.fi