Toppatakki, kylpytakki, silkkiloimi – imatralaiset törsäävät koiriinsa: "Kulutetun rahan määrää ei passaa edes ajatella"

Imatralaisen Eläintarvike Norppiksen yrittäjä Tiina Hallstén sovittaa kääpiösnautseri Siirille muodikasta sademanttelia. –Kun eläin otetaan, niin sitä sitoudutaan hoitamaan ja sille halutaan tarjota hyvät olot. Se on erittäin positiivista.

Mari-Anna Rossi

Toppatakki, kuivatustakki, kurapuku, kylpytakki, silkkiloimi, pelastusliivit… Imatralainen Maija Karhu laskeskelee, kuinka monta erilaista vaatetta hänen englanninspringerspanieli Röllillä on.

Karhu ei ole suinkaan ainut koiranomistaja, joka panostaa koiransa vaatetukseen tai hyvinvointiin. Suomalaiset nimittäin käyttävät koiriinsa enemmän rahaa kuin koskaan aiemmin.

Koiran kanssa myös harrastetaan paljon. Ruokolahtelainen Eveliina Ketolainen on harrastanut kahden kultaisen noutajansa kanssa muun muassa agilityä, mejää, tokoa, vesipelastusta, näyttelyjä ja kaverikoiratoimintaa.

– Kulutetun rahan määrää ei passaa edes ajatella. Harrastusten lisäksi rahaa menee etenkin raakaruokaan. Toinen koira syö allergioiden takia hevosen lihaa, ja jo siihen mene kuukaudessa yli 40 euroa, Ketolainen summaa.

Koirille otetaan myös vakuutuksia entistä enemmän. Se taas osaltaan vaikuttaa siihen, että erilaisten ortopedisten korjausleikkausten määrä on lisääntynyt.

Kasvava kiinnostus koiran hyvinvoinnista huolehtimiseen on tuonut myös Imatran ja Lappeenrannan seudulle erilaisia koira-alan yrityksiä. Seudulta löytyy jo eläinfysioterapeutteja, koirahierojia, trimmaajia, koirahoitoloita, uimala, koiraurheiluhalli ja vaikka mitä.

Lappeenrantalainen koirakylpylä-hotelli Elämäni koira tarjoaa koirille uimalan lisäksi koiraparkki-palvelua.

– Koiraparkki on hyvin suosittu. Hoidamme parkissa koiria vaikka pitkän työpäivän, joogatunnin tai teatterireissun ajan. Voimme vaikka sopia, että uitamme, föönäämme ja ulkoilutamme koiran, ja kotiin vietäväksi on tyytyväinen puhdas koira, kertoo Elämäni Koiran yrittäjä Kati Vainikka.

Eläinfysioterapeutti ja eläintenkouluttaja Nina Jäntti uskoo, että syy siihen, miksi koiriin satsataan aiempaa enemmän on se, että koirat mielletään yhä useammin perheenjäseniksi.

– Eläintenkouluttajana pääsen näkemään myös ilmiön negatiivisemman puolen, lisääntyneet käytösongelmat. Toki myös kynnys hakea ammattilaisen apua on madaltunut, Jäntti kertoo

– Pitäisi muistaa että koira on ensisijaisesti eläin. Sen elämästä tekee rikkaan sopiva määrä aktivointia, turvallinen ihminen sekä riittävästi monipuolista liikuntaa, Jäntti muistuttaa.

Written by:

Mari-Anna Rossi

Ota yhteyttä

 

 

Autoihinvaraosat.fi