Ketterällä jopa neljä Mestis-ottelua viikossa: "Kyllähän pelin taso kärsii"

Ketterän Mestis-pelaajille jääkiekko on tällä hetkellä ykkösasia. Kiivas ottelutahti ei hirvitä, mutta vaatii paljon niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Riina Haapala

Mestis-kausi alkoi tänä vuonna totuttua myöhemmin, 29. syyskuuta. Ketterän otteluaikataulu näyttää hurjalle – parhaimmillaan otteluita kerääntyy neljä viikossa.

Ketterän hallituksen puheenjohtajan Mikko Partasen mukaan aikataulu ei ole kuitenkaan mitenkään poikkeuksellinen.

– Joillekin viikoille saattaa pakkaantua pelejä, mutta kolmen pelin viikot ovat vielä ihan normaalit. Toki Ketterällä tilanne on muuttunut edellisiin vuosiin nähden paljon, kun Mestiksessä pelejä on kokoajan. Viime vuonna kotipeleistä saattoi olla parinkin viikon ottelutaukoja, Partanen tuumaa.

Suomen Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila perustelee myöhempää kauden aloitusta sillä, että yleisöä saataisiin peleihin enemmän.

– Perinteisesti syyskuun viikonloppupelit ovat seuroille haasteellisia mökki- ja purjehduskauden jatkuessa. Yleisömäärä on ollut kauden ensimmäisissä peleissä yleensä alle kauden keskiarvon. Nyt Mestis päätti kokeilla myöhempää aloitusaikaa ja vastaavasti kiivaampaa joulunalusaikaa.

Ketterän edustusjoukkueen päävalmentaja Maso Lehtonen olisi mielellään aloittanut kauden aiemmin.

– Jos on neljä peliä parhaimmillaan viikossa, niin kyllähän pelin taso kärsii. Mutta ei ole tapana valittaa, nautitaan nyt siitä, että saadaan pelata.

Suomi-sarjassa pelejä on kauden aikana 44, Mestiksessä 50, joten Ketterä pelaa Mestiksessä nyt kuusi peliä enemmän kauden aikana edellisvuosiin nähden.

Pelaaminen on jo ammattimaista. Vain muutama Ketterän edustusjoukkueen pelaajista käy harjoitusten välissä töissä muualla.

Harjoituksia on kerran tai kaksi päivässä, aamupäivisin muutama tunti sekä osalla ekstratreenit iltaisin. Pelipäivinä harjoitellaan aamuisin.

Lehtosen mukaan pelaajat ovat asennoituneet uuteen rytmitykseen hyvin, mutta Mestis vaatii pelaajilta jo paljon – muun muassa ruokavaliot ovat tulleet kuvioihin.

– Ravinto ja lepo ovat tärkeitä tässä vaiheessa. Näkyy heti pelin tasossa, jos joku tällainen asia on pielessä.

Mestiksessä vakiopelipäivät ovat keskiviikko, perjantai ja lauantai. Päivät ovat Mikko Partasen mieleen, sillä ne ovat tyypillisesti hyviä myyntipäiviä.

– Lauantaisin perheet pääsevät katsomaan hyvin pelejä. Sunnuntait ovat vapaat ja hyvä niin, se ei ole paras päivä myynnillisesti ja onhan se itsekin kiva viettää sunnuntaisin vapaata. Toivoimme, ettei Ketterällä olisi päällekkäisiä kotipelejä Saipan kanssa, ja siltä osin aikataulutus on myös onnistunut hyvin.

Written by:

Mari-Anna Rossi

Ota yhteyttä

 

 

Autoihinvaraosat.fi