Paikalliset

Jani Mäkelä jätti lakialoitteen - "Lainsäädännössämme on vakavia turvallisuuteen liittyviä puutteita"

Jani Mäkelä.

Kansanedustaja Jani Mäkelä (ps) on perjantaina jättänyt lakialoitteen jossa ehdotetaan pakkokeinolakia muutettavaksi siten, että televalvonta ja sijaintitietojen käyttäminen olisi mahdollista silloin, kun ulkomaalaislain nojalla säilöön otettu ulkomaalainen karkaa säilöönottoyksiköstä. Edustaja Mäkelä on tiedottanut aloitteestaan kaikille kansanedustajille ja toivoo mahdollisimman monelta allekirjoitusta ja tukea viranomaisten toimivaltuuksien lisäämiselle.

- Viime vuonna Konnunsuon säilöönottokeskuksesta karkasi kaksi miestä joiden puhelinten paikantamiseen poliisilla ei nykylain mukaan ollut valtuuksia. Turun terrori-iskun opetus on se, että lainsäädännössämme on vakavia turvallisuuteen liittyviä puitteita, Jani Mäkelä perustelee lakialoitetta.

Viranomaisten tietojen mukaan useissa tapauksissa ongelmaksi on muodostunut se, että pakkokeinolaki ei mahdollista riittäviä keinoja tavoittaa erityisesti säilöön otettuja ulkomaalaisia. Säilöönottoyksiköistä on karannut huomattavasti esimerkiksi käännyttämispäätöksen saaneita.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

Autoihinvaraosat.fi