Hintakinastelu jarruttaa Napinkulmaa – osakaskeskustelu pidettäneen lähiaikoina

Imatrankoskella pönöttävä Napinkulman kiinteistö on monen paikallisen purkulistalla. Etelä-Karjalan Osuuspankin toimitusjohtaja Petri Krohns sanoo, että Osuuspankkia nykytilanne ei tyydytä.

Riina Haapala

RAKENTAMINEN Erimielisyydet Napinkulman kauppaamisesta estävät kaavoituksen käynnistymisen.

Imatrankosken Napinkulma nousee Koskitorin valmistuessa kaupunkisuunnittelun keskiöön.

Purkupallo on roikkunut kiinteistön päällä jo keväästä lähtien, kun Osuuspankki muutti rakennuksesta väistötiloihin sisäilmaongelmien takia. Etelä-Karjalan Osuuspankki on rakennusta hallinnoivan Kiinteistö Oy Napinkulman suurin omistaja 64 prosentin osakesiivulla.

– Meidän näkemys on se, että jos ei rupea rakennukselle mitään tapahtumaan nopealla aikataululla, niin joka tapauksessa pankin käytössä olleet tilat pitäisi saada kuntoon. Kun ne tällä hetkellä tyhjillään ovat niin meitä se tilanne ei tyydytä, Etelä-Karjalan Osuuspankin toimitusjohtaja Petri Krohns kertoo.

Krohnsin mukaan kiinteistön tulevaisuudesta järjestettiin keskustelutilaisuus osakkaiden kesken alkukesästä. Perusnäkemykseksi muotoutui se, ettei mittaviin korjaustoimenpiteisiin ole mieltä upottaa valtavia rahamääriä. Osa osakkaista oli kuitenkin sitä mieltä, että osakkeita ei tulisi nyt myydä, vaan pitäisi odottaa hinnan nousua.

– Kaikki osakkaat olivat sitä mieltä ettei rakennusta kannata mittavasti lähteä korjaamaan, mutta kun lähdetään keskustelemaan mahdollisesta kauppahinnasta, niin se ei välttämättä heitä tyydytä.

Krohns viittaa kauppahinnalla esisopimukseen kaupungin ja rakennuttajaliike Evälahden kanssa, jolla kiinteistö vaihtaisi omistajaa.

– Kauppahinnasta emme ole tulleet ulos, mutta osakkaiden kesken on keskusteltu siitä että miten se hinta määritellään. Ymmärrän ettei kauppahinta ja hinnan määrittely kaikkia osakkaita tyydytä.

Tämänhetkistä linjaa Krohns ei osaa muiden osakkaiden osalta sanoa.

”Vähän liian aikaista keskustella.

Imatran kaupungin asemakaava-arkkitehti Jaana Huovinen kertoo, että Napinkulman tontin kaavoitusprosessin käynnistyminen vaatii osakkaiden saapumista sopuun sopua.

– Odottelemme nyt, mikä on se taho, joka sitten antaa meille kaava-aloitteen. Siinä on nyt useampia omistajia ja epäselvyyttä, että kuka siinä nyt on se pääomistaja. Kunhan tämä omistajuussuhde selkenee, niin tiedetään että kehen ollaan yhteydessä.

Riitta Mustonen edustaa Kiinteistö Oy Napinkulman hallituksessa rakennuksen pienempää osakeomistajaa. Hänen mukaansa kommentointi on vielä tässä vaiheessa ennenaikaista. Keskustelujen jatkuminen edellyttää kiinteistön isännöitsijä Lassi Kurpan paluuta lomilta.

– En oikeastaan pysty kommentoimaan. Nyt on vähän liian aikaista keskustella, mutta osakaskokous ollaan varmaan lähiaikoina pitämässä.

Joakim Westrén-Doll

 

 

Autoihinvaraosat.fi