Paikalliset

Imatran Inkeri on Soja Murto-Hartikainen – valmisti pukunsa itse

Vuoden 2017 Imatran Inkeriksi on valittu Soja Murto-Hartikainen. Valintaa ohjaavina kriteereinä olivat menestyksekäs ja ansioitunut kansallispukuperinteen vaaliminen ja esiin nosto. Valinnassa haluttiin myös huomioida Suomi 100 -juhlavuosi sekä suomalaisuus valitsemalla Inkeriksi isänmaallisia arvoja omalla työllään kunnioittava nainen.

Inkerin valinta on merkittävä ja pitkäaikainen perinne Imatran Nuorkauppakamarin historiassa. Inkeristä on vuosien saatossa muodostunut Imatran symboli, hahmo, joka tunnetaan ympäri Suomea. Imatran Inkeri on saanut nimensä Toivo Kärjen säveltämästä ja Reino Helismaan sanoittamasta Imatra-valssista, jossa kerrotaan myyttisestä naishahmosta Vuoksen varrella.

Imatran Inkeri kantaa tunnuksenaan riipusta, jossa on Imatrankosken pohjasta haettu Imatra-kivi.

Vaatetuksena Inkerillä on feresi, jonka suunnittelusta ja valmistuksesta on tänä vuonna vastannut Inkeri itse. Edellisvuosien Inkerit toivottavat tuoreen Inkerin joukkoonsa lahjoittamalla Inkerille hartioille valkoisen, punapoiminnalla koristellun huivin. Huivin on suunnitellut Imatran Inkeri Eeva-Leena Uosukainen. Huivi kiinnitetään pukuun Imatran kaupungin lahjoittamalla Imatra-soljella.

Inkeri-leivosta on päivitetty tänäkin vuonna yhdessä Leipomo Toivosen kanssa. Leivos on myös Suomi 100 -juhlavuoden teemaan sopiva ja onkin läpileikkaus suomalaisten suosikkileivosmauista 100 vuoden ajalta. Leivoksen nimi on Lumipallo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat