Juustokakulla apua Itä-Eurooppaan: "Äitien auttamishalu yllättää joka kerta"

Pauliina Korhonen (vas.), Laura Toivanen, Hanna Lappalainen ja Laura Huittinen kiittelevät esimerkiksi sosiaalista mediaa, jonka avulla Pienimmän parhaaksi -hanke on saanut paljon julkisuutta ja uusia tukijoita.

Oona Laine

– Kyllä se äitien auttamishalu yllättää joka kerta, Laura Toivanen hymyilee.

– Eivätkä kaikki lahjoittajat ole edes äitejä. On paljon muitakin, jotka ovat yksinkertaisesti sydämensä asialla. Naisia keräyspisteillä tosin enimmäkseen käy. Miehissä olisi varmasti piilevä potentiaalinsa! Pauliina Korhonen lisää.

On kyse Pienimmän parhaaksi -projektista, jossa autetaan Itä-Euroopan äitejä ja lapsia. Ohjelma on saanut Lappeenrannassa paljon tuulta purjeisiinsa vajaa vuoden kestäneen toimintansa aikana.

– Ihmisten lahjoittaminen on jatkunut ihmeellisen tasaisena, Korhonen toteaa.

– Syksyllä saimme vajaan lavan täyteen, viime talvena jo kaksi kokonaista. Pian meillä on jälleen kaksi melkein täyttä lavaa lähetettäväksi Bulgariaan, Laura Huittinen iloitsee.

Naiset kertovat, että keräysten pakkaamiseen ja laskemiseen osallistuva joukko on laaja, eikä pelkästään muutaman vapaaehtoisen urakka. Helluntaiseurakunnan tiloissa talkoillaan usein 4-5 hengellä, toisinaan isommalla talkooväellä.

Viime syksynä Lappeenrannan Uutiset teki keräystoiminnasta artikkelin, jonka tiimoilta evankelis-luterilainen kirkko kiinnostui asiasta. Nyt ohjelmaa toteutetaan siis yli seurakuntarajojen.

– Olen itse lähdössä kuukauden päästä Bulgariaan katsomaan, miten siellä voidaan ja näkyykö apumme, varhaiskasvatuksen ohjaaja Toivanen Lappeenrannan seurakuntayhtymästä mainitsee.

Jos ei lastenvaatteita omista, voi hanketta tukea myös ravintolapäivänä 20.8. Silloin Hanna Lappalainen ystävineen pystyttää kotitalonsa pihalle Hyvän mielen ravintolan ja kahvilan, josta saa esimerkiksi juustokakkua ja bataattikeittoa. Tuotot ohjataan lyhentämättöminä pienimpien parhaaksi.

– Jo nimikin kertoo, että haluamme tarjota hyvää mieltä vierailijoille. Meille saa jäädä istumaan ja juttelemaan ihmisten kanssa, Lappalainen kuvailee.

– Ja trampoliini on myös käytössä perheen pienimmille!

Kahvila-ravintola on auki 12-17, ja sen osoite on Imatrantie 22.

Pienimmän parhaaksi

Tarjoaa köyhyydessä eläville äideille suomalaisen äitiyspakkauksen ja muuta tukea.

Lappeenrannassa ja lähikunnissa monia keräyspisteitä.

Hanketta voi muun muassa tukea sunnuntaina 20.8. ravintolapäivässä ostamalla Hyvän mielen ravintolan ja kahvilan tuotteita.

Written by:

Oona Laine

Ota yhteyttä

 

 

Autoihinvaraosat.fi