Mestis-Ketterän ja Liiga-SaiPan yhteistyösopimus merkitsee isoja asioita eteläkarjalaiselle jääkiekolle – "Pelaajapolussa oli aukko, ja nyt se on täytetty"

Joakim Westrén-Doll

JÄÄKIEKKO Imatran Ketterän paikka Mestiksessä merkitsee isoja asioita eteläkarjalaiselle jääkiekolle.

Kun Imatran Ketterän nousu Mestikseen realisoitui toukokuussa, alkoivat mietteet yhteistyöstä Suomi-sarjassa tahkoavien Kotkan Titaanien kanssa syntyä puolin ja toisin. Viime viikolla joukkueet julkistivat ensi kauden kattavan yhteistyösopimuksen. Keskiviikkona vuorossa oli pitkään odotettu pelaajaliikennesopimus Saimaan Pallon kanssa.

Kautta 2017-2018 koskeva sopimus kattaa edustusjoukkueiden ja seurojen A-nuorten välisen yhteistyön ja pelaajaliikenteen. Ketterän ja SaiPan välillä on ollut yhteistyösopimus jo kaudesta 2013-2014 lähtien.

”Pelaaja-liikennettä tulee olemaan molempiin suuntiin.

Alkukesäisessä haastattelussa SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa puhui eteläkarjalaisesta pelaajapolusta, jonka palaset tuntuvat loksahtavan nyt paikalleen. Samaa mieltä on myös Imatran Ketterän urheilutoimenjohtaja Turkka Partanen.

– Siinä polussa oli aukko ennen nousua, ja nyt se on täytetty. Monelle A-junnulle se hyppy ilman sarjaporrasta välissä oli aikaisemmin liian iso. Kun juniorilla nyt tulee se vaihe, että junioripelit on pelattu, niin tältä alueelta löytyy kaikilta sarjatasoilta paikka, jossa pystyy jatkamaan pelejä.

Farmisopimuksesta SaiPan ja Ketterän välillä ei tietenkään ole kyse vieläkään, vaikka toimiva pelaajaliikenne ilman seurojen keskinäisiä korvauksia onkin yhteistyön keskeinen osa.

–Tämä on enemmän kuin farmisopimus, molemmilla on intressi kehittää omaa urheilullista toimintaa yhteistyössä. Lähtökohtana yhteistyölle on alusta saakka ollut, että molemmat seurat ovat itsenäisiä ja voittaja on eteläkarjalainen jääkiekko, Partanen toteaa.

– Pelaajaliikennettä tulee olemaan molempiin suuntiin, ja jokainen siirto käsitellään tapauskohtaisesti.

Turkka näkee Ketterän aseman Mestispaikan myötä pelaajapoliittiselta näkökantilta erittäin hyvänä. Suunta löytyy sekä ylös että alas. Kotkassa sijaitsevasta Suomisarja-portaasta huolimatta hän ei tosin halua nähdä kokonaisuutta kaakon pelaajapolkuna, sillä Titaanien kanssa tehty sopimus ei varsinaisesti kuulu Ketterän isompaan kuvaan.

– Heidän mennään vuosi kerrallaan. Tulevaisuus riippuu molemmista seuroista.

SaiPan kohdalla taas uskalletaan puhua jo useammista vuosista. Jatkossa naapurikaupunkien kiekkoherrojen yhteistyötä tullaan kehittämään ja syventämään eri osa-alueilla. Ketterän oma kilpailullinen tulos on jokatapauksessa keskiössä jo tulevalla kaudella. Partasen mukaan selvää numeraalista tavoitetta ei ole vielä asetettu, mutta linja on selvä.

– Ei sinne mennä mitään selviytymistaistelua tekemään. Menestys on tavoite ensimmäisestä kaudesta lähtien.

 

Juttua muokattu 9.8 klo 10.32: tietoja lisätty ja siteerausta muokattu Ketterän virallisen tiedotteen pohjalta.

Written by:

Joakim Westrén-Doll

Ota yhteyttä

 

 

Autoihinvaraosat.fi