Puheenaihe

Halla-ahon valinnasta valtava keskusteluvyöry Hommaforumissa – "Nyt olemme kansallisradikaali puolue!"

Jussi Halla-ahon valinta Perussuomalaisten johtoon on nostattanut vilkkaan keskustelun Hommaforumilla. Hommaforum sai alkunsa Halla-ahon aloittamasta Scripta-blogista vuonna 2008.

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Jussi Halla-ahon valinta Perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi on tuottanut valtavan määrän kannanottoja Hommaforumissa. Maanantaina aamupäivällä Halla-ahon valintaa kommentoivaa ketjua on luettu yli 31 000 kertaa.

Hommaforum-sivusto sai alkunsa loppuvuodesta 2008, jolloin sen pohjana toimi nimenomaan Halla-ahon Scripta-blogin vieraskirja. Sivustolla on käyty jo vuosien ajan keskustelua siitä, että Halla-aho pitäisi nostaa Timo Soinin tilalle puolueen puheenjohtajaksi.

Hommaforumilla on nyt kommentoitu muun muassa muiden puolueiden reaktioita Halla-ahon valinnasta.

– Hardcore-suvaitsevaistolle Halla-ahon valinta on yhtä paha kolaus kuin perussuomalaisten alkuperäinen nousu suosioon. Se lisää väistämättä mamukriittistä siipeä ja tunnettavuutta, arvioi eräs keskustelijoista.

– Samalla periaatteista ei voida joustaa yhtä paljon kuin Soinin aikakaudella. Perussuomalaisten suosio oli myös pahassa laskusuhdanteessa, joka saattoi nyt taittua uuden valinnan myötä, hän pohtii.

Toisen keskustelijan mukaan on hyvä, että Perussuomalaisten profiili selkeytyy.

– Nyt ei enää ratsasteta jollain menneellä SMP:n imagolla vaan ollaan rehellisesti kansallisradikaali ja talousliberaali puolue, erinomaista! Tämä helpottaa ihmisten äänestyspäätöksiä ja tuo hyvin selkeän vaihtoehdon perinteiselle suomalaiselle poliittiselle konsensukselle, yksi keskustelijoista riemuitsee.

Sivustolla hämmästellään myös esimerkiksi Kokoomusnuorten suhtautumista Perussuomalaisten uusiin linjanvetoihin.

– Hämmästyttävää, että Kokoomusnuorissakin on porukkaa jotka ovat noin totaalisesti poissa kartalta.

– Jos Kokoomus jatkaa vasemmistopuolueiden kanssa kilpailua siitä, kuka on liberaalein ja "suvaitsevaisin", se on varma tie saada kaikki kansallismieliset suomalaiset äänestämään perussuomalaisia nyt, kun persujen linja muutenkin muuttuu järkevämpään suuntaan, pois "unohdetun kansan" puolueesta keskiluokkaisempaan ja salonkikelpoisempaan suuntaan, yksi kommentoijista kertoo.

Hommaforumin keskusteluissa pohditaan lisäksi sitä, millainen joukko Perussuomalaisten sisällä olevat halla-aholaiset eli maahanmuuttoon "nuivasti" suhtautuvat ovat.

– Oletus on, että nuivat ovat tai heidän pitäisi olla taistolaisten kaltainen keskitetysti johdettu porukka, joka keskittää äänet ylimmän johdon ohjeiden mukaan. Näin se pystyisi erityisesti valtaamaan järjestöt, joissa johto valitaan jäsenten yleisellä kokouksella, yksi keskustelijoista muistuttaa.

Hän palauttaa mieliin myös Keskustapuolueen 1970-luvulla harrastamat puoluekokoukset, joissa juntattiin läpi uusia, puoluekentän haluamia kasvoja.

Osa hommaforumilaisista rauhoittelee tilannetta ja arvioi Halla-ahon valinnasta syntyneiden reaktioiden olevan ylimitoitettuja.

Jotkut forumilla keskustelevat pitävät kommentteja melkoisena viihteenä.

– Ensi viikko menee mukavasti lukiessa noiden pöyristyjien juttuja, ihan parasta! Meillä on puolue ja meillä on puolueelle Pomo!

– Lähikaupasta loppuvat kohta popcornit.

– Meinasin olla ottamatta alkoholia tänään, mutta pakkohan tässä on korkata kohta viinipullo että jaksaa koko yön nauraa näille paniikissa oleville.

– Kävin konjakinhakureissulle mennessäni laittamassa 4-tien varteen Suomen lipun etelään päin matkaavien kokousvieraiden kunniaksi. Kylältä palatessani noin 45 minuuttia myöhemmin lippu jo oli revitty hitoille. Ei ollut kuin keppi ja nyöri jäljellä. Toivottavasti edes joku ehti nähdä lipun.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat