Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen: "Iso asia, että päästään pelaamaan ylemmällä tasolla"

Ketterä-HC Indians

Riina Haapala

Imatran Ketterän Mestis-unelma toteutui vihdoin keskiviikkona. Ketterä nousi Mestikseen takaportin kautta.

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun Kajaanin Hokin taustaseuran Kajaanin Edustushokki ry:n Mestis-lisenssi evättiin. Tiistaina Edustushokki ilmoitti hakeutuvansa konkurssiin. Keskiviikkona Jääkiekkoliitto päätti, että Mestikseen nousee Imatran Ketterä, joka sijoittui Mestis-karsinnoissa kolmanneksi.

Ketterä voitti Suomi-sarjan, mutta Mestis-karsinnoissa jo valmiiksi Mestistä pelanneet Hokki ja Iisalmen Peli-Karhut olivat parempia.

Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen on odottavainen ja intoa täynnä. Lehtosen mukaan myös joukkue on yhtä innoissaan kuin valmentaja.

– Joukkueessa on monia imatralaisia, tämä on heille iso asia. Moni on myös pelannut joukkueessa pitkään ja ollut hakemassa Mestis-paikkaa. Iso asia pelaajille, että päästään pelaamaan ylemmällä tasolla.

Lehtosen mukaan Mestis on monille näytön paikka, mutta isoja muutoksia ei Lehtosen mukaan ole tiedossa.

– Mestis-tason harjoittelua on ollut. Syksyllä ehkä muutama kovempi harjoituspeli lisätään, mutta isoja asioita ei tarvitse muuttaa.

Ketterä on jo parin vuoden ajan tähdännyt kohti Mestistä ja asioita on tehty sen mukaan niin urheilullisella puolella kuin taustajoukoissakin.

Ketterän nousu on mahdollisuus myös koko Etelä-Karjalan jääkiekolle. Aiemmin A-juniorit ovat joutuneet lähtemään Imatralta muualle, jos rahkeet eivät ole vielä riittäneet Liigaan. Mestiksen ja Liigan A-nuorten välillä harppaus on pienempi.

– Uskon, että on tärkeää, että saadaan pidettyä pelaajia täällä. Uskon, että saadaan vahvistettua paikallisuutta, Lehtonen sanoo.

Käyttäjän Riina Haapala kuva
Riina Haapala

 

 

Autoihinvaraosat.fi