Kulttuuri

Museoiden yö Lappeenrantaan – Luvassa runsaasti esityksiä

Lappeenrannan taidemuseot täyttyvät tapahtumista museoyönä.

Janne Koivisto

Lappeenrannassa järjestetään Museoiden Yö lauantaina 20.5. neljättä kertaa. Tapahtuman järjestää Lappeenrannan museot yhteistyössä Linnoituksen yrittäjien kanssa.

Museoiden Yö - tapahtuma on osa suosittua keskieurooppalaista La Nuit des Musées/ Lange Nacht der Museen – tapahtumaperinnettä. Tapahtuma liittyy kansainväliseen Museoviikkoon, jota vietetään tänä vuonna 16.–21.5. Museoiden Yönä Linnoituksen museoihin ja tapahtumiin on vapaa pääsy.

Lappeenrannan taidemuseo ja Etelä-Karjalan museo ovat avoinna klo 11–23. Lappeenrannan taidemuseossa on esillä kolme näyttelyä: Päiviö Pyöttiälä – itseoppinut surrealisti, We Shall Overcome - taidemuseon kokoelmia 1960 ja 70 -luvuilta, Mikko Vento – Kun maailma rappeutuu -valokuvanäyttely, Etelä-Karjalan museossa on esillä kaksi näyttelyä, Sodan värit – valokuvanäyttely ja perusnäyttely Rajalla – Kolme karjalaista kaupunkia.

Noin kello 17 saapuvat Linnoitukseen vanhat moottoripyörät näyttävästi yhteissaapumisella. Moottoripyöriä esittelee moottoripyöräkerho MC Tippanokat. Vanhat moottoripyörät ovat yleisön ihasteltavissa Etelä-Karjalan museon parkkipaikalla.

Kello 18.30–19.30 on Linnoituksen tarinakierros. Lähtö tapahtuu Ratsuväkimuseon edestä.

Kello 19 alkaen voi nauttia Lappeenrannan taidemuseolla nykytanssista. Noita Naisia -tanssiesityksen tarjoaa Lappeenrannan tanssiopisto. Koreografian on suunnitellut Anna-Maija Paadar. Esiintyjinä ovat Marjo Lehtinen, Oili Lehto, Natalia Pinhasova, Anna Pount ja Maria Salmi.

Kello 20 Etelä-Karjalan museossa esitetään minidraama Sodan äänet - kohtaloita sieltä jostain. Rooleissa nähdään Kati Kaapro ja Arto Pulkkinen, tuottajana on Raili Leino.

Kello 21 Keskiaikaista taistelutunnelmaa Linnoitukseen tuo MCSF, Medieval Combat Sport Finland. MCSF esittelee Etelä-Karjalan museon nurmikentällä lajia sekä varusteita.

Majurskan talo on avoinna 10.00–21, Kehruuhuone avoinna 11.00–16.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

Autoihinvaraosat.fi