Paikalliset

MLL lahjoitti Uudet lelut neuvolaan – Imatran hyvinvointineuvolan lelut jouduttiin muutossa heittämään roskiin

Terveydenhoitaja Päivi Kangaspunta (vas.), perhetyöntekijä Ari Porrasmäki ja MLL Imatran puheenjohtaja Lilli Vertanen Imatran hyvinvointineuvolassa. Uudet lelut hankittiin MLL:n lahjoituksella.

Riina Haapala

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Imatran paikallisyhdistys lahjoitti Imatran hyvinvointineuvolalle 450 euroa rahaa lelujen ostoon. Hyvinvointineuvola muutti viime marraskuussa uusiin tiloihin Napinkujalle. Mansikkalan hyvinvointiaseman sisäilmaongelmien takia vanhat lelut jouduttiin heittämään pois.

– Olemme saaneet joulukorttirahoja ja ajattelimme, että näin rahat menevät kaikkien imatralaisten lapsiperheiden hyväksi, sanoo MLL Imatran puheenjohtaja Lilli Vertanen.

Lelut ovat lapsille niin viihdykettä odotteluajaksi kuin tekemistä siksi aikaa kun esimerkiksi raskaana oleva äiti tai sisarus on tutkittavana.

– Osa leluista meni myös terveydenhoitajien huoneisiin. Jos lapsi esimerkiksi opettelee puhumaan, niin lelun avulla voi saada lapsen puhumaan, kertoo terveydenhoitaja ja hyvinvointineuvolan tiimivastaava Päivi Kangaspunta.

– Joskus hiljainen, hitaasti lämpiävä lapsi saattaa leikkiä ja siitä lähtee juttu kulkemaan. Varsinkin pienten lasten kohdalla leikki kertoo tosi paljon lapsesta.

Kangaspunta kertoo, että leluja ei voitu hankkia Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten rahoilla siksi, että muutossa jouduttiin hankkimaan jo niin paljon uusia kalusteita.

– Lelut ovat myös yllättävän kalliita. Kun 450 euroa saatiin, niin osa säästettiin vielä syksylle, Kangaspunta kertoo.

Neuvolaan hankittavien lelujen pitää olla pestäviä ja kestäviä. Kangaspunta kertoo, että joillain paikkakunnilla leluja on hankittu muun muassa vanhojen lelujen keräyksillä. Imatralla päätettiin kuitenkin kysyä avustusta leluhankintaan Mannerheimin Lastensuojeluliitolta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat