Urheilu

Matias Lehtonen Ketterän päävalmentajaksi – "Valmentajaratkaisussa etsittiin nykykiekon tietotaitoa"

 

Ketterän riveihin saatiin jälleen vahvistusta.

Riina Haapala

Ketterä on solminut 1+1 vuotisen valmentajasopimuksen Matias ”Maso” Lehtosen kanssa. Lehtonen, 28, on toiminut kolme kautta A-nuorten Mestiksessä pelaavan Vierumäki Unitedin päävalmentajana. HeKin organisaatiossa hän on työskennellyt yhteensä viiden kauden ajan ja valmentanut myös seuran C1 ja D1 junioreita.

Pelaajaurallaan Lehtonen on pelannut maalivahtina Tapparan, Ilveksen ja Kooveen junioreissa, sekä Suomi-sarjaa Kooveessa ja Pyryssä. Uralle mahtuu myös viisi ottelua SaiPan A-nuorissa kaudella 2007–2008.

– Olen todella innoissani ja odotan että pääsen tekemään töitä intohimolla ja suurella sydämellä. Ilmassa on tervettä jännitystä, uusi sarjataso ja ensimmäinen kausi miesten sarjassa, kertoo Lehtonen

– Haluan että Ketterä on fyysisesti parhaassa kunnossa oleva joukkue koko sarjassa. Pelitapa on nopea ja aktiivinen. Tavoitteena on, että pystymme kehittämään pelaajia ja vastaamaan siihen huutoon, minkä ylemmälle sarjatasolla nouseminen vaatii.

Ketterä teki valmentajavalinnan usean ehdokkaan joukosta. Seuran urheilutoimi oli määritellyt uudelle valmentajalle selkeät kriteerit.

– Valmentajaratkaisussa etsittiin nykykiekon tietotaitoa, yksilön kehittäjää, nuorekkuutta, ihtohimoa ja energisyyttä. Haussa oli valmentaja, joka pystyy viemään nuoria pelaajia eteenpäin. Käytiin läpi puolenkymmentä nimeä ja haastateltiin ehdokkaita. Mason kohdalla saatiin hyvät suositukset monelta eri taholta. Olen varma, että hän on henkilö, jota olemme etsineet, kommentoi Ketterän sopimusasioista vastaava Turkka Partanen valmentajavalintaa.

Päävalmentaja Maso Lehtosen lisäksi Ketterän ensi kauden valmennustiimiin kuuluvat valmentaja Pauli Levokari ja fysiikkavalmentaja Sakari Pusenius. Valmennustiimiä tullaan täydentämään vielä myöhemmin.

Ketterän ensi kauden pelaajarunko tulee pysymään hyvin pitkälti samana.

– Pieniä muutoksia on tulossa. Muutama pelaaja on lähdössä muualle ja muutama uusi pelaaja on tulossa. Pyrimme julkistamaan joukkueen pelaajarungon lähiviikkoina, kommentoi Turkka Partanen Ketterän sopimustilannetta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

Autoihinvaraosat.fi