Lukio digiajan tarpeisiin – Sähköisen opiskelun lisääntyminen on haaste Imatran uudelle koulurakennukselle

Minna Rovio, Aino Miikki ja Anne Lindell odottavat innokkaina pääsyään mukaan uuden koulurakennuksen suunnitteluun.

Ulla Ora

Imatran yhteislukiossa odotetaan lukiolaisten pääsyä uuteen koulurakennukseen. Päätös perusopetuksen kanssa yhteisestä uudesta koulurakennuksesta tehtiin huhtikuussa, ja sen rakentamisen suunnittelu on vielä alkutekijöissä. Koulun henkilökunta ja oppilaat toivovat pääsevänsä mukaan uusien tilojen suunnitteluun. Sisäilmaongelman vuoksi evakkoon joutuneet opiskelijat opiskelevat nyt väistötiloissa Saimaan ammattiopiston tiloissa ja viereisissä moduulirakennuksissa.

Lukion opetussuunnitelma on muuttunut niin, että oppilaat tekevät aiempaa enemmän töitä toiminnallisissa ryhmissä.

– Uuden lukion opetussuunnitelman mukaisia monitoimitiloja kaivataan myös tulevaisuuden koulussa, kertoo vt. palvelujohtaja Minna Rovio.

Tällä hetkellä lukiolaisilla ei ole mahdollisuutta käyttää hyväkseen sähköistä oppimisympäristöä niin paljon kuin se olisi mahdollista modernimmassa rakennuksessa.

– Sähköinen opiskelu lukiossa lisääntyy jatkuvasti, ja joka vuosi ylioppilaskirjoituksiin tulee uusia sähköisesti suoritettavia kokeita, sanoo apulaisrehtori Anne Lindell. Kaikki ylioppilaskirjoitukset tehdään sähköisesti keväällä 2019.

Imatran yhteislukiossa on myös aktiivinen oppilaskunta, joka järjestää toimintaa, jota varten he tarvitsisivat viihtyisiä tiloja.

– Mielestäni hyvä oppimisympäristö voisi olla sellainen, jossa rikotaan luokkarajoja, ja eri-ikäiset oppilaat voisivat tehdä yhteistyötä. On tärkeää, että oppilaat voivat myös hengailla viihtyisissä tiloissa, kertoo oppilaskunnan puheenjohtaja Aino Miikki.

Yksi olennainen asia on rauhallisten lukupaikkojen luominen rakennukseen.

– Tällä hetkellä koulussa on vaikea lukea kokeisiin. Kirjastoa emme tarvitse, koska se on tuossa vieressä, Miikki jatkaa.

Imatran yhteislukiossa on 400 oppilasta, ja määrä on hieman laskenut.

– Lasku kulkee samaan suuntaan kuin kaupungin väkilukukin. Lukio on edelleen yhtä suosittu valinta kuin aiemminkin, sanoo Anne Lindell.

Saimaan ammattiopiston kanssa samassa kampuksessa toimiva lukio soveltuu hyvin kaksoistutkinnon suorittamiseen. Noin 30 oppilasta valitsee vuosittain vaihtoehdon, jossa suoritetaan lukion oppimäärä ja ammattitutkinto samaan aikaan.

Käyttäjän ulla.ora@media.fi kuva
Ulla Ora

 

 

Autoihinvaraosat.fi