Paikalliset

Lappeenrannan kirjasto sai valtion tukea e-kirjojen käyttöön ottoon: Imatran kirjastot saivat tukea digiohjaajan palkkaamiseen

 

Valtio tukee kirjastoiden digitalisoitumista Etelä-Karjalassa.

Klaus Nurmi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt 528 000 euroa valtionavustusta yleisten kirjastojen kehittämishankkeille, joita on yhteensä 55.

Imatran seudun kirjastot palkkaavat digiohjaajan käynnistämään sähköisten palvelujen ja aineistojen käyttöä. Sitä varten kirjastot saivat 15 000 euroa valtion tukea. Luumäen kirjasto sai esiopetuksen, päivähoidon ja päiväkerhojen kirjastokäyntien vakiinnuttamiseen ja kehittämiseen yhteensä 1 500 euroa.

Lappeenrannan ja Porvoon yhteishankkeessa mallinnetaan e-kirjojen käyttöä, minkä on tarkoitus parantaa lasten lukutaitoa ja lisätä lukuharrastusta. Lappeenrannan Pontuksen päiväkotikoulussa sekä Porvoon Pääskytien yläkoulussa. Hanketta varten on saatu yhteensä 30 000 euroa. Lappeenranta SUOMI 100 -luentosarjaan Lappeenrannan maakuntakirjastossa on saatu 7 000 euroa. Lappeenranta sai myös aikamatka Suomi100 -lastenkirjallisuuteen sanataiteen keinoin -hankkeeseen yhteensä 7 000 euroa.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston alueella vain joka kolmas hakemus tuli Uudenmaan ulkopuolelta, mutta monien hankkeiden tuloksia ja ideoita voidaan hyödyntää valtakunnallisesti.

Avustusta haettiin hankkeisiin, joissa kirjastojen toimintaa kehitetään monipuolisesti lapsista vanhuksiin, kirjavinkkauksesta e-aineistoihin, lukuharrastuksesta monilukutaitoihin, muistoista virtuaalitodellisuuteen, palvelumuotoilusta omatoimikirjastoihin ja kotouttamisesta kotiseututapahtumiin. Yleisten kirjastojen hankerekisterissä voi tutustua tarkemmin hankkeisiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat