Hyvinvointi

Tällaisia liikuntalajeja voi harrastaa koiran kanssa – Imatralainen yrittäjä neuvoo

Imatralaisen Mari Lääperin Muru-koira harrastaa mielellään emäntänsä kanssa. Muru pitää halausten lisäksi erityisesti agilitystä.

Ulla Ora

Imatralainen yrittäjä Mari Lääperi järjestää Liiku koiran kanssa -tapahtumapäivän 1. huhtikuuta yhteistyössä Wuoksen Agility Urheilijoiden kanssa. Päivän aikana tutustutaan lukuisiin liikuntalajeihin, joita voi harrastaa koiran kanssa yhdessä. Tällaisia lajeja ovat muun muassa agility, dobo, rallytoko, nose work ja mejä, joista nähdään päivän aikana näytöksiä.

Tapahtuma on osa Mari Lääperin näyttötutkintoa. Hän opiskelee liikunnan ammattitutkintoa Varalan urheiluopistossa Tampereella.

– Sain tämän idean, koska koiran kanssa yhdessä liikkuminen on lähellä sydäntäni ja haluaisin tuoda erilaisia harrastusmahdollisuuksia myös muiden koiranomistajien tietoon, kertoo Lääperi.

Hänen oma koiransa Muru pitää erityisesti agilitystä. Se on esterata, jonka koira suorittaa mahdollisimman nopeasti. Radan varrella on erilaisia esteitä, kuten hyppyesteitä, putkia ja keinu.

– Erilaiset liikuntamuodot koiran kanssa ovat yleistyneet. Yhteinen liikuntahetki on motivoivaa sekä itselle että koiralle. Se myös kohottaa molempien kuntoa. Erilaisten liikuntalajien kautta tutustuu helposti myös uusiin ihmisiin, perustelee Lääperi.

Liiku koiran kanssa -päivän ohjelma alkaa hyväntekeväisyys-koiramarssilla kello 10.30. Reittien pituudet ovat noin 6 kilometriä ja 3 kilometriä.

Marssin jälkeen on erilaisten koiraliikuntalajien näytöksiä klo 12 alkaen. Agilityn möllikisat alkavat kello 14.30.

Tapahtumassa on mukana paikallisia koira-alan näytteilleasettajia: Wuoksen Agility Urheilijat, Koirakylpylä-hotelli Elämäni koira, Urheilukoirahieroja Suvi Romppainen, Koirakoulu Nuusku, Saimaan pelastuskoirat ry, Imatran palveluskoirayhdistys, SuperPet Imatra, Koirapalvelu Heartraiders, Saimaan Snapit, Kaakon noutajakoirayhdistys, Eläinhoitola Pieni Varis ja löytöeläinkoti Kaskivaara.

Liiku koiran kanssa -tapahtumapäivä pidetään 1. huhtikuuta Wuoksen Agility Urheilijoiden harjoitushallissa osoitteessa Varikkokuja 5. Tapahtumaan on kaikilla kiinnostuneilla vapaa pääsy.

Viisi lajia koiran kanssa

Agility: Esterata, jonka koira suorittaa mahdollisimman nopeasti.

Dobo: Harrastetaan koiran ja dobopallon kanssa.

Rallytoko: Temppurata, jossa on elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista.

Nose work: Harjoitus, joka aktivoi koiran hajuaistia.

Mejä: Harjoituksessa tehdään maastoon verijälkiä, joita koira seuraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Hyvinvointi

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat