Paikalliset

Imatran sampikasvattamo laajenee jo tänä vuonna?

Caviar Empirik käynnistelee kaviaarin tuotantoa Ilomantsissa suuressa mittakaavassa. Yrityksen tavoitteena on nousta yhdeksi maailman johtavista sammenmädin tuottajista.

Imatra on osallisena toiminnassa Stora Enson Tainionkosken tehdasalueella sijaitsevan sammenkasvatuslaitoksen kautta. Aiemmin samassa paikassa toimi Imatran Kala ja Kaviaari Oy.

Laajennus voi toteutua jo tänä vuonna.
Imatralla kasvatetaan kaloja, mutta kaviaari valmistetaan Ilomantsissa.

Caviar Empirikin toimitusjohtaja Seppo Kapanen kertoo, että Imatran päätyminen osalliseksi kaviaarintuotantoon oli vähän sattumankin kauppaa.

– Imatralla oli valmiit tilat, jotka tulivat tarjolle sopivaan aikaan, Kapanen kertaa alkutaivalta.

Nyt työn alla on Imatran muuttaminen pelkästään poikastuotantolaitokseksi.

Tainionkosken sampikasvattamo työllistää tällä hetkellä kolme henkilöä, joista yksi on kesätyöntekijä.

Kapanen kertoo, että poikastuotantolaitokseksi muuttuminen ei lisää työvoiman tarvetta, mutta mahdollisesti hyvinkin lähelle tulevaisuuteen sijoittuva Imatran tuotantolaitoksen laajentuminen on asia erikseen.

– Olemme valmiit lisäämään vaikka toisen samanlaisen hallin nykyisen viereen. Tällä hetkellä suunnitellaan ja neuvotellaan Stora Enson kanssa. Näiden seikkojen edistyminen ratkaisee mitä tapahtuu, mutta laajennus voi toteutua jo tänä vuonna, Kapanen väläyttää tulevaisuuden visioita.

Kapanen on aiemmin Ylen haastattelussa toivonut, että yritys pystyisi myymään kaiken kaviaarinsa Suomeen, mutta tuotanto menee pääasiassa vientiin.

Kaviaari valmistetaan Ilomantsissa.”
Markkinoille ilomantsilaista ”mustaa kultaa” on tarkoitus saada syksyllä. Suunnitelmissa on 15 000 kilon tuotanto vuosittain.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat