Paikalliset

Myytinmurtajista tuttu Jamie Hyneman LUT:n kunniatohtoriksi – lue nimilista täältä

Myytinmurtajista tuttu Jamie Hyneman on nimetty Lappeenrannan teknillisen yliopiston kunniatohtoriksi.

Lehdistökuva

Lappeenrannan teknillinen yliopisto nimeää 14 uutta kunniatohtoria tohtoripromootionsa yhteydessä.

Kunniatohtorin arvo on yliopiston korkein huomionosoitus. LUT:n uusien kunniatohtoreiden joukossa on tieteellisesti ja yhteiskunnallisesti ansioituneita vaikuttajia, kuten professoreja, yritysjohtajia, sekä Myytinmurtajat-tv-sarjasta tunnettu tuotekehittäjä Jamie Hyneman.

LUT:n kuudes juhlallinen tohtoripromootio järjestetään Lappeenrannassa 15.–16.6.

Tekniikan kunniatohtorit:

Johtaja Mika Anttonen
Energiayhtiö St1:n perustaja ja pääomistaja. Ennakkoluuloton energia-alan kehittäjä ja uudistaja, joka sopii LUT:n Trailblazer-strategian soihdunkantajaksi. Anttonen on myös LUT:n Advisory Boardin jäsen.

Professori Paula Eerola
Fysiikan tutkimuslaitoksen (HIP) johtaja, joka toimii myös Suomen Akatemian luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunnan puheenjohtajana.

Tuotekehittäjä Jamie Hyneman
Tieteen ja teknologian popularisoija ja yrittäjämäisesti toimiva rohkea uudisraivaaja. Discovery-kanavan Myytinmurtajat-ohjelmaa 14 vuoden ajan luotsannut Hyneman on persoonallisella tyylillään edistänyt merkittävästi tekniikan koulutusalan kiinnostavuutta. Nykyisin Hyneman kehittää uusia teknologioita teollisuuden ja julkisen turvallisuuden tarpeisiin.

Professori Monika Ivantysynova
Useissa suomalaista konetekniikan tutkimusta arvioivissa toimikunnissa puheenjohtajana toiminut Ivantysynova on antanut arvokkaita neuvoja LUT:n konetekniikan tutkimuksen kehittämiseksi.

Professori Janusz Kacprzyk
Maailmanluokan asiantuntija sumeiden joukkojen ja pehmeän laskennan alalla. Hänen osaamisensa liittyy LUT:n strategiassa kestävyyteen, erityisesti vedenkäyttöön ja jätteisiin sekä digitalisaatiossa päätöksentekoon ja big dataan.

Professori Victor Karkhin
Valmistus- ja hitsaustekniikan asiantuntija on LUT:n School of Energy Systemsin pitkäaikainen tutkimusyhteistyökumppani.

Professori Kalle Lyytinen
Meritoitunut tietojärjestelmätutkija, jonka innovaatiotutkimus keskittyy siihen, kuinka digitaaliset innovaatiot muovaavat organisaatioita. Edustaa myös LUT:n poikkitieteellistä lähestymistapaa.

Johtaja Pekka Tiitinen
Suomen ABB Oy:n toimitusjohtajalla on ollut keskeinen rooli LUT:n Carelian Drives and Motor Center -tutkimusyksikön toiminnan käynnistämisessä ja kehittämisessä. LUT:n ja ABB:n tutkimusyhteistyön myötä LUT:stä on valmistunut huomattava määrä tekniikan tohtoreita ja diplomi-insinöörejä.

Kauppatieteiden kunniatohtorit:

Professori Constance E. Helfat
Yksi maailman johtavista modernin strategiatutkimuksen asiantuntijoista. Helfat tekee aktiivisesti tutkimusyhteistyötä LUT:n strategiatutkijoiden kanssa, ja hänet on palkittu akateemisista ansioistaan LUT:n Viipuri-palkinnolla 2014.

Pääjohtaja, vuorineuvos Reijo Karhinen
Kokenut vastuullisen liiketoiminnan sekä osuustoimintayrittäjyyden johtaja ja vaikuttaja. Hänellä on pitkä kokemus OP-ryhmän johtotehtävistä, ja hän toimii myös useissa merkittävissä luottamustehtävissä, kuten Liikesivistysrahaston hallituksen puheenjohtajana.

Principal Associate, Christian H.M. Ketels
Harvardin tutkija, joka tunnetaan erityisesti Itämeren alueen kilpailukyvyn vuosittaisista seurantaraporteista. Ketelsin tutkimusteemat ovat hyvin lähellä LUT:n ydinaloja.

Bisnesenkeli Ari Korhonen
Yrittäjä, bisnesenkeli, kasvuyrityssijoittaja ja usean teknologia-alan yrityksen osakas. Korhonen on myös LUT:n alumni sekä yliopiston Advisory Boardin jäsen.

Johtokunnan jäsen Olli Rehn
Suomen Pankin johtokunnan jäsen, joka on sekä Suomessa että EU:ssa kokenut valtiomies ja vaikuttaja. Rehnillä on LUT:n painoaloihin kytkeytyvää laajaa osaamista elinkeino-, talous- ja innovaatioasioiden sekä energiapolitiikan johtamisesta.

Varatuomari Risto Voipio
Toimii useiden säätiöiden ja yhteisöjen, kuten Karjalan Kulttuurirahaston sekä Eevi ja Eemil Tannisen säätiön puheenjohtajana tai vastuuhenkilönä. Voipio on vuosien ajan osallistunut karjalaisen kulttuuriperinnön vaalimiseen ja rohkeaan kasvattamiseen LUT:n tieteen ja koulutuksen parissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat