Imatralaiset innostuivat pakohuonepelistä – yrittäjä suunnittelee jo toista huonetta

Pelin aluksi osallistujat lukitaan käsiraudoilla tyrmään. Sen jälkeen pelaajilla on tunti aikaa päästä irti ja ulos.

Riina Haapala

Silmäsi sidotaan ja sinut kahlitaan käsiraudoilla seinään. Aikaa on tunti ja pois on päästävä. Mutta miten?

Näin alkaa Imatran pakohuonepeli. Ulospääsy vaatii yrittäjä Sami Rasimuksen mukaan monenlaista ongelmanratkaisukykyä. Huoneessa on erilaisia lukkoja ja tehtäviä, joiden avulla pelaajat yrittävät päästä pois lukitusta huoneesta.

Tehtävä ei ole mahdoton, mutta vaikea kylläkin.

– Yksi ryhmä on päässyt pois ilman vihjeitä. Heillä kesti 55 minuuttia ja he olivat käyneet noin kymmenessä pakohuonepelissä tätä ennen, Rasimus kertoo.

Joulukuussa Imatran Koskenporttiin avatussa pakohuonepelissä on käynyt vajaa 40 ryhmää. Kysyntä ja kiinnostus on yllättänyt yrittäjän.

– Kun suunnittelin tätä, laskin että kahdeksan ryhmää pitää kuukaudessa käydä, ettei tule tappiota ja olisin tyytyväinen.

Imatralla koko ikänsä asunut Rasimus kertoo pitkään katselleensa tyhjiä liiketiloja ja miettineensä, että voisi keksiä jotain, mitä Imatralla ei vielä olisi. Pakohuonepelin avaaminen oli helppoa, koska hänellä oli jo valmiiksi toiminimi, jonka alla myös pakohuonepeli toimii.

– Tuntuu, ettei nuorille ole paljon tekemistä. Ei tämä hengailupaikka ole, mutta voi kerran kaksi vuodessa käydä kokeilemassa.

Pakohuonepelit kiinnostavat erityisesti nuoria, mutta kävijöitä on ollut laidasta laitaan. Nuorimmat ovat olleet alle 10-vuotiaita vanhempiensa kanssa ja vanhimmat eläkeiän kynnyksellä. Palaute on ollut positiivista.

– Tosi paljon on ollut paikallisia ryhmiä, jotka eivät ole koskaan pakohuonepelissä käyneet. Ihmiset ovat innostuneet ja kyselleet, koska aukeaa toinen huone.

Toinen huone on tällä hetkellä suunnitteluvaiheessa ja siitä on tarkoitus tehdä ensimmäistä visuaalisempi elämys.

– Jos ennen juhannusta olisi auki, Rasimus sanoo.

Vaikka Imatran pakohuone on haastava, tarkoituksena on, että pelaajat pääsisivät mahdollisimman pitkälle.

– Jos on ensikertalaisia, joutuu antamaan aika paljon pieniä vihjeitä. Huoneessa on paljon asioita, niin halutaan, että osallistujat pääsevät kokeilemaan kaikkien pulmien ratkaisua.

Jos viimeiset tehtävät eivät ratkea, pelaajat jäävät huoneeseen. Imatralla noin 25 prosenttia ryhmistä ei ole onnistunut selvittämään tietään ulos huoneesta.

Käyttäjän Riina Haapala kuva
Riina Haapala

 

 

Autoihinvaraosat.fi