Imatralaiset pettyivät sataman muutoksiin – "Remontti on tehty turisteja varten"

Imatralainen Eira Vesikko on käyttänyt Imatran satamaa 3-vuotiaasta. Häntä harmittaa, miten muutokset on satamassa toteutettu.

Riina Haapala

Imatran Lammassaaren sataman muutokset suututtavat satamaa vuosikausia käyttäneitä kaupunkilaisia. Imatralainen Eira Vesikko sanoo, että sataman uudistusten suunnittelussa unohdettiin Sataman vanhat käyttäjät. Vesikko on käynyt Imatran satamassa 3-vuotiaasta asti, lähes 70 vuoden ajan.

– Ensimmäisenä olisi pitänyt ottaa käyttäjiin yhteys, että mistä aloitetaan.

Vesikon mukaan satamaa on nyt tehty turisteille ja satunnaisille kävijöille eikä paikkakuntalaisille.

– Laituripaikat ovat vain venettä varten kun ei olla itse sitä ajamassa. Remontti on tehty kiertäjiä ja turisteja varten, jotka tulevat tänne pällistelemään, Vesikko sanoo.

Vesikko antaa myös kritiikkiä uusista parkkipaikoista ja tiestä.

– Olisi riittänyt uusi asfaltti ja entiset parkkipaikat. Nyt parkkiin mahtuu neljäsosa autoista ja tavarat on kannettavana.

Vesikko huomauttaa, ettei parkkipaikkoja ole riittävästi. Hän ehdottaa, että laituripaikan haltijat saisivat pysäköintiluvat.

– Jokaista laituripaikkaa kohden autoon merkki tai pysäköintilappu ja ne joilla ei ole merkkiä, niin sakkolappu. Siihen hintaan, mitä he pyytävät, niin meillä on oikeus parkkeerata. Ne, joilla ei ole lappua niin kylpylän rantaan, siellä on tilaa, Vesikko ehdottaa.

Ennen Lammassaaressa parkkeerattiin kadun varteen. Nyt parkkipaikat on erikseen merkitty. Vesikko ihmettelee myös parkkipaikkojen takana olevia putkia.

– Meille eivät ole tärkeitä ne rosteriputket eikä hienot katukiveykset, joilla sumputtiin koko satama-alue.

Tärkeää sen sijaan ovat laiturit. Vesikko sanoo, että laitureiden kannet uusittiin kymmenisen vuotta sitten EU-rahalla. Hän ihmettelee, miksi piti rakentaa uudet laiturit.

– Vanhoista laitureista olisi pitänyt naulat lyödä alas, ne ovat vaaralliset. Kysymysmerkki on myös se, miten laitureille pääsyä on parannettu.

Vesikko sanoo, että hän hyväksyy uudistusten tekemisen.

– Mutta olisi pitänyt ajatella, mitä tehdään. Olisi pitänyt ajatella, mitä varten satama on. Ei ole tarkoitus, että puoli valtakuntaa istuu siellä meidän maksamilla rahoilla, Vesikko huomauttaa.

–Satamasta tuli täysi susi.

Käyttäjän Riina Haapala kuva
Riina Haapala

 

 

Autoihinvaraosat.fi