Paikalliset

Rakennusliike Evälahti: Keskustan uudet asunnot menevät hyvin kaupaksi

RAKENTAMINEN City-korttelin työmaat valmistuvat vähitellen.

Laatoittaja Heikki Suoranta kuvattuna Citykortteliin nousseen OP:n talon edessä.

Riina Haapala

Marian aukiolla ei vielä kesällä päästä tanssimaan. Lappeenrannan kaupungin projektipäällikkö Jyri Niskanen kertoo, että aukiolla ei varsinaisesti ole tehty vielä mitään.

– Nyt on keskitytty Kirkkokatuun, joka vaatii oman työnsä ennen aukiota, Niskanen sanoo.

Kirkkokadulla tehdään muun muassa liittymää P-Cityyn sekä vesihuoltoon, kaukolämpöön ja sähköverkostoon liittyviä kytkentöjä.

Urakoitsijan kansssa on sopimus siitä, että aukio olisi valmis 9. syyskuuta. Se voi kuitenkin viivästyä riippuen siitä, miten parkkihallin työt etenevät.

– Nyt jo vähän näyttää siltä, etä P-Cityn rakentamisessa on asioita, jotka viivästyttävät urakkaa. Heidän kuitenkin pitäisi päästä kannelta karkuun, että päästään kivitöihin ajoissa.

Sekä P-Cityn että Marian aukion urakoitsijana on rakennusliike Kreate.

Kreaten työmaapäällikkö Juha Väänänen kertoo, että parkkihallissa tehdään tällä hetkellä sisäpuolisia tekniikka-asennuksia ja MV-lattioita. Rungon betonityöt on pääasiassa jo tehty.

– Siitä en ole ihan varma, milloin tilaaja ottaa hallin käyttöön, Väänänen kertoo.

Kreaten puolesta hallissa on valmista heinäkuun puolivälissä.

Marian aukiolle kuitenkin tulee kesäksi kulkureitti. Se tehdään kirkon länsikulmalta Citykäytävälle ja kun urakka on edennyt tarpeeksi, Kirkkokadulta.

– Läpikulkua tulee olemaan, kaupungin projektipäällikkö Niskanen sanoo.

Jos havittelee asuntoa Koulutalon ja Matkatalon tilalle nousevista taloista, pitää toimia nopeasti. Rakennusliike Evälahden hallituksen puheenjohtaja Jukka Evälahti kertoo, että myyntiin tulleista 21 asunnosta on myyty jo 6–7 asuntoa. Samasta määrästä on myös sovittu jo kaupantekopäivä, joten vapaana on Evälahden mukaan 4–5 asuntoa.

Vaikka citykorttelissa on käynnissä useampi työmaa, on siellä mahduttu olemaan sulassa sovussa.

– Keskustan alueella on aina ahtaita paikkoja. Se kuuluu tuon tyyppiseen rakentamiseen. Ei ole ollut juurikaan harmia, Evälahti kertoo.

Tällä hetkellä työmaalla tehdään kahta alinta kellarikerrosta. Talon pitäisi alkaa kohota maan alta kesän aikana. Valmista pitäisi olla vuoden 2017 loppupuolella.

Työmaan valmistumista odotetaan

Lappeenrantalaiset odottavat City-korttelin työmaan valmistumista. Erityisesti kulku Citykäytävälle on ollut ajoittain haastavaa ja Lappeenrannan Uutiset kertoi 23.3. lehdessä, että väliaikaisella käytävällä eräs asukas oli kaatunut ja satuttanut itsensä niin, että käytävällä oli verta vielä seuraavanakin päivänä.

Lappeenrantalaismies kertoo, että työmaat ovat vaikeuttaneet kulkemista.

– On se tietysti vaikeampi päästä noihin liikkeisiin, mies toteaa.

Keskustassa asuvana hän ei kuitenkaan aio pysäköidä uuteen pysäköintihalliin. Monien kaupunkilaisten tavoin hän odottaa Marian aukiosta oleskelupaikkaa.

– Että tulisi kunnollinen, hyvä oleskelupaikka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat