Paikalliset

Merenneito vierailee Imatralla – Lasten tyypillinen kysymys: Oletko mitään sukua Arielille?

Merenneito Riia esiintyy Imatralla.

Anni Perttulasta tuli merenneito aivan sattumalta.

Juhani Väittönen

Oletko mitään sukua Arielille?

Tämä on tyypillisimpiä kysymyksiä, joita Merenneito Riialta kysytään. Hän vastaa olevansa Arielin kaukainen pikkuserkku.

Lappeenrantalainen Anni Perttula on esiintynyt Merenneito Riiana vuodesta 2014 lähtien. Hän esiintyy myös Lasten liikuntamaassa Imatran uimahallissa lauantaina 16. huhtikuuta kello 10.30–12.

Luvassa on tapahtumia isossa ja pienessä altaassa. Merenneidon kanssa lapset voivat tehdä leikkimielisiä temppuja, kuten kuplasuukkoja.

– Reppuselkäkyydit ovat pienimmille kova juttu, hän naurahtaa.

Anni Perttulasta tuli merenneito täysin sattuman kautta. Hän näki netissä valokuvia merenneitoesiintyjistä. Hän googlasi lisätietoja, innostui niin paljon, että tilasi pian itselleen tekstiilisen pyrstön. Alkuvaiheessa ei voinut mennä harjoittelemaan minne vain, vaan oli vuokrattava yksityinen allas.

– Se tuntui omalta jutulta, hän kertoo merenneidon alkuvaiheista.

Hän on tilannut nykyisen proteesin kaltaisen pyrstön Yhdysvalloista. Se on 100-prosenttisesti käsityötä. Valmistajalle oli jonoa niin paljon, että hän joutui odottamaan pyrstöä 11 kuukautta. Hän paljastaa, että merenneidon pyrstö maksaa käytetyn auton verran.

Pyrstö painaa noin 14–15 kiloa. Pyrstö tekee alle 160-senttisestä Perttulasta noin 280 sentin pituisen merenneidon.

Hän kertoo, että reaktiot merenneitoon vaihtelevat. Pienimmät lapset saattavat säikkyä merenneitoa, mutta suurin osa lapsista suhtautuu hyvin positiivisesti. Jännitystä voi helpottaa puhumalla ja kommunikoimalla lasten kanssa. Pienimmät voivat uskoa merenneitoon.

– Jokainen saa uskoa merenneitoon, mutta en ruoki vaarallisia ajatuksia, kuten kykyä hengittää veden alla, Perttula muistuttaa.

Perttulalla on jäänyt mieleen joulupukki, jonka hän näki pienenä Lapissa kesäaikaan heiluttamassa kättä tien vierellä.

– Se oli suuri juttu, hän muistelee.

Merenneitona hän haluaisi tarjota lapsille vastaavanlaisia elämyksiä, jonka lapsi voisi kantaa vuosia eteenpäin.

– Olen aina nauttinut vedessä olemisesta. Olen myös ollut nuorena aavistuksen ujo. Haluan tällä tavoin rohkaista ja tuoda itsevarmuutta lapsille.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

Autoihinvaraosat.fi