IMK:n Tony Honkanen kelkkaili SM-sarjan hopealle

SM-sarja päättyi Imatran Moottorikerhon Tony Honkasen hopeasijaan.

Sami Vuolab

Lauantaina 5.3. ajettiin Rovaniemen Mäntyvaaran radalla snowcrossin SM-sarjan päätöskilpailu.

Kisaan lähtiessä 14–16-vuotiaiden juniorien luokassa ajava Imatran Moottorikerhon kelkkailija Tony Honkanen oli sijalla kolme. Kaksieräisen kisan ajot sujuivat erittäin hyvin, ja Honkanen sijoittui kisassa toiseksi erävoiton ja toisen sijan turvin.

Tämän tuloksen ansiosta Honkanen nosti itsensä SM-pisteissä hopealle.

Tony Honkanen on vasta 14-vuotias Arctic Cat -kuljettaja, mutta vauhtia ja taitoa nuoresta miehestä löytyy iästä riippumatta. Sen osoittavat hyvät sijoitukset ympäri Suomen olleissa SM-kisoissa ja kansallisissa kisoissa. Hän on Etelä-Karjalan ensimmäinen juniorluokan SM-mitalisti snowcrossissa.

Honkanen Racingin nuoremmalla kuljettajalla, 12-vuotiaalla Tino Honkasella on myös kisakelkkana Arctic Cat. Luokka, jota hän ajaa, on 11–14-vuotiaat juniorit.

Rovaniemen kisassa nuoremmalla Honkasella oli kovaa kilvanajoa sijasta kolme, mikä aiheutti ensimmäisessä erässä ulosajon.

Hän pääsi jatkamaan, mutta menetti ulosajon seurauksena kaksi sijoitusta. Toisessa erässä Honkanen ajautui ulos uudemman kerran, nyt kilpakumppanin osuessa häneen, ja menetti taas sijoituksia.

Ohitusten ansiosta hän sai kuitenkin nostettua itsensä lopulta sijalle viisi. Yhteistuloksissa Tino Honkasen sijoitus oli niinikään viides.

Semipro-luokan kuljettaja Toni Beranger ajoi aika-ajoissa erittäin hyvin. Ensimmäisessä kisaerässä sattui osuma kilpakumppanin kanssa ilmassa, jonka seurauksena kelkat ja kuskit olivat pitkin poikin rataa.

Beranger selvisi tilanteesta loukkaantumatta, mutta erä oli hänen osaltaan käsitelty.

Toisessa erässä sujui ajo paremmin.

– Vauhtia on, kunhan saa ehjän erän, toteaa Beranger.

Lumen puute on suurin haaste vaativassa ja fyysisessa lajissa. Tällähetkellä lähin snowcrossrata on avattu viikko sitten 400 kilometrin päähän.

Vaikka lumen vähyyden takia Honkanen Racingin kuljettajien lumella ajo on jäänyt vähäiseksi, tulevalla kaudella uskotaan kelkkojen kulkevan kovaa.

Ennen uutta kautta Levillä ajetaan 16.4. kansalliset snowcross-kisat, johon Honkasen veljekset osallistuvat.

Written by:

Tuija Horttanainen

Ota yhteyttä

 

 

Autoihinvaraosat.fi