Paikalliset

Nuorten kannabiksen käyttö lisääntyy Imatralla

Nuorten asenteet kannabista kohtaan ovat höllentyneet Imatralla viime vuosina. Asiantuntijoita tämä huolestuttaa.

ARKISTO / AIJA PIRINEN

Imatralaisessa viime viikkoina julkaistut kannabisaiheiset jutut ovat synnyttäneet netissä varsinaisen keskusteluryöpyn. Erityisen aktiivisia keskustelijoita ovat olleet ne, joiden mielestä kannabis pitäisi laillistaa.

Kommenteissa kannabista pidetään alkoholia vaarattomampana eikä sen nähdä edesauttavan kovempiin huumeisiin siirtymistä.

 

Kannabiksen ottaminen puheeksi on arkipäivää.”

Palvelujohtaja Anne Korhonen Imatran kaupungin psykososiaalisista palveluista kertoo, että heillä on asiakasryhmiä, jotka käyttävät kannabista. Korhosen mukaan ongelman todellista laajuutta on vaikea arvioida, sillä kyse on piilossa olevasta ilmiöstä.

 

– Meillä kannabiksen ottaminen puheeksi on arkipäivää. Keskustelukulttuuri kannabiksen ympärillä on muuttunut avoimemmaksi, eikä käyttöä enää salata yhtä usein kuin ennen. Käyttäjät puolustautuvat välillä hyvinkin voimakkaasti.

Nuoret käyttävät Imatralla kannabista enemmän kuin ennen.

– Nuorten puolella työntekijät törmäävät kannabiksen käyttöön 2-3 kertaa kuukaudessa. Kyse ei ole vielä alkoholin veroisesta ongelmasta, mutta näkyvästä kasvusta kuitenkin. Alaikäisen kohdalla kannabiksen käyttöä ei aina osata epäilläkään.

Korhosen mielestä kannabista ei tule laillistaa.

– Jos tupakan ja alkoholin kaikki haitat olisivat olleet tiedossa, olisivat nekin saaneet jäädä laittomiksi. Riippuvuudet haittaavat arkea lajista riippumatta, Korhonen linjaa.

Imatran seurakunnan erityisnuorisotyön ohjaaja Mikko Airas kertoo, että viime vuosina imatralaisnuorten asenteet kannabista kohtaan ovat selkeästi höltyneet.

– Sen näkee ja kuulee. Nuoret eivät tule itse puhumaan kannabiksesta, mutta kun siitä kysyy, moni tuntuu vähintään tietävän jonkun, joka on kokeillut. Asiaan puuttuminen kuitenkin säikäyttää.

Airaksen mielestä kannabista ei missään tapauksessa pitäisi laillistaa.

– Kannabista käyttävät ihmiset muuttuvat pikku hiljaa, eivätkä positiiviseen suuntaan. Uskon myös porttiteoriaan. Kannabiksen myötä kynnys kokeilla muitakin aineita laskee vahvasti, Airas perustelee.

Poimintoja nettikommenteista

Ongelma tuossa on, että viina on paljon vaarallisempi päänsekoittaja kuin kannabis. Nimim. KIMMO W

Jep, jos vetää pään täyteen alkoholia, siitä lähtee oma kontrolli täysin. Jos taas vetää pään täyteen kannabista, silloin kontrolli säilyy täysin itsellä. Nimim. HUONOAINES

itse olen ollut työelämässä yli 7vuotta ja niistä käyttänyt kannabista aktiivisesti 2vuotta. työt ja harrastukset tulee tehtyä ja palkka vain nousee ;) Nimim. OTTAKAA ASIASTA SELVÄ

On se ihme jos ei hörhöille riitä viina vaan pitää päätä sekoittaa huumeilla Nimim. JARKKO

Lähde: www.imatralainen.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

Autoihinvaraosat.fi