Vapaa-aika

Mäkihyppyharrastajien puute vaivaa: Mellonmäkeen halutaan aloittelijalle sopiva pikkumäki

URHEILU Joutsenon Kullervo toivoo Mellonmäelle uutta, pienempää hyppyrimäkeä, jossa aloitteleville mäkihypyn harrastajille voisi pitää mäkikouluja.

Viimeksi Mellonmäellä järjestettiin mäkihyppykisat vuonna 2013.

Joutsenon Kullervon mäkijaosto on paiskinut viime viikot töitä Mellonmäen hyppyrimäkien kunnostusten parissa. Viikonloppuna 7.–8. helmikuuta Mellonmäellä järjestetään edesmenneen Pekka Korhosen muistokisat, jossa hypätään Veteraanisarjojen SM-yhdistetty, Veteraani Cupin 2. ja 3. osakilpailut sekä Lidl Cup, jossa on sarjat myös lapsille.

Lauantaina kisat alkavat kello 12.30 ja sunnuntaina kello 12. Veteraani-ryhmään odotetaan kisaajia pari, kolmekymmentä ja Lidl Cupiin vähintään saman verran.

Mellonmäellä hyppyrimäkiä on kaksi, joista suurempi rakennettiin 1980-luvun lopulla ja pienempi vuonna 2007. Vuonna 2008 isomman mäen vauhdinottotorni rakennettiin uudestaan.

Hyppyrimäkien kunnon ylläpidosta vastaa Joutsenon Kullervo, jolla on ylläpitosopimus sekä Imatran että Lappeenrannan kaupunkien kanssa.

Kaupungit antavat mäkien ylläpitoon rahallista tukea.

Kullervon mäkijaoston puheenjohtaja Veijo Strandénin mukaan hyppyrimäet ovat kokeneet jonkin verran ilkivaltaa kesän ja syksyn aikana, niin kuin useana vuonna.

– Laitamme tällä hetkellä mäkijaoston kanssa kuntoon muun muassa tuomaritornin lattiaa, joka kesällä poltettiin ilkivaltaisesti. Myös kaiteita joudutaan jonkin verran uusimaan. Lisäksi on portaiden ja lähtötasojen korjausta. Toiveenamme on saada pakkaskelejä tällä viikolla, että mäkien pintaan voidaan jäädyttää jääkerros, Strandén selvittää.

Viimeksi mäkikisat järjestettiin vuonna 2013.

Viime vuonna lumen puutteen vuoksi mäkiä ei saatu hyppykuntoon koko talvena.

Tänä talvena mäkien on tarkoitus olla aktiivisessa käytössä kunnostusten jälkeen. Strandénia harmittaa se, ettei aktiivisia hyppääjiä enää Imatran seudulla juurikaan ole.

Harrastajien puute johtuu suurelta osin olosuhteista, sillä Mellonmäen hyppyrimäet ovat liian suuria aloittelijoille. Suurempi on K53 ja pienempi K38.

– Tällä hetkellä harrastajat ja kilpailijat on laskettavissa yhden käden sormilla. Uusia harrastajia on vaikea saada lajin pariin mukaan, sillä riittävän pieni mäki aloittelijoille löytyy ainoastaan Joutsenon Punnankylästä, ja sekin on yksityisellä maalla. Jos kiinnostusta ilmenee, niin ajatuksenamme olisi pitää siellä mäkikoulua hiihtolomien aikaan, Strandén kertoo.

Kullervon mäkijaoston hartaana toiveena on, että Imatralle Mellonmäkeen saataisiin uusi, pienempi mäki, jossa voisi myös pitää aloitteleville harrastajille mäkikouluja.

– Kaupungille tästä ei ole vielä aloitetta jätetty, mutta tarkoitus olisi ottaa se puheeksi tämän kauden jälkeen. Parasta olisi, jos kesällä päästäisiin jo rakentamaan uutta mäkeä, Strandén toivoo.

Pitääkö Mellonmäkeen rakentaa pienempi hyppyrimäki?

Kyllä
79% (11 ääntä)
Ei
21% (3 ääntä)
Ääniä yhteensä: 14

Lisää aiheesta: 

Uusi Mellonmäen keskus ei jyräisi pulkkamäkeä alleen : ”Rinnettä riittää kyllä”26.1.2015 06.00
Mellonmäkeen suunnitellaan täyttä päätä uutta aktiviteettikeskusta – auki jo 2017?17.1.2015 06.00

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

Autoihinvaraosat.fi