Paikalliset

Viron suurin seura nappasi Imatran jalkapallolupauksen

Imatralainen Jere Aallikko vietti kaksi kautta Unkarissa, ja nyt matka jatkui Viroon.

Imatralainen jalkapalloilija Jere Aallikko on solminut kolmen vuoden sopimuksen virolaisen FC Levadia -joukkueen kanssa.

Viron suurin seura on voittanut maan mestaruuden lukuisia kertoja, joten 19-vuotias Aallikko on syystäkin tyytyväinen nykyiseen seuraansa.

– Tottakai tämä hyvältä tuntuu. Nyt pääsen pelaamaan aikuisten sarjassa, ja toivottavasti kehityn ja pääsen urallani eteenpäin.

Aallikkoa ei kuitenkaan vielä kuluvan kauden aikana nähdä pelaajakokoonpanossa, sillä pelilupa loppukaudelle jäi saamatta. Kausi päättyy marraskuussa, joten monesta pelittömästä kuukaudesta ei kuitenkaan ole kyse.

– Paperini eivät ehtineet viimeiseen pelaajien rekisteröintipäivään mennessä, joten pelilupaa ei tule. Ei tämä mikään katastrofi ole, ehdin ainakin keskittyä kunnolla treenaamiseen ja pääsen sisään joukkueeseen, Aallikko toteaa.

Aallikko päätyi virolaisjoukkueeseen käytyään kesällä parin päivän ajan näyttämässä seuralle, mitä osaa. Tätä edelsi tapahtumaketju, joka kertoo, että Aallikon taidot ja potentiaali on todella huomattu.

– Eräs suomalainen kaveri, jolla on kontakteja Levadiaan, otti minuun yhteyttä. Hän kertoi haluavansa auttaa minua urallani, ja kysyi olenko kiinnostunut Virossa pelaamisesta. Siitä prosessi lähti liikkeelle.

Viimeiset kaksi kautta ennen Tallinnaan muuttoa Aallikko vietti Unkarissa jalkapalloakatemiassa. Tätä aikaa hän kuvaa ”huikeaksi kokemukseksi, jonka arvoa näin nuorena ei ehkä edes täysin ymmärrä”.

 

Kun muutin Unkariin 17-vuotiaana, tuntui pahalta lähteä pois kotoa. ”

– Jos Suomessa pelaa, harjoittelu suhteutetaan koulunkäyntiin. Unkarissa homma menee päin vastoin.

 

– Kun muutin Unkariin 17-vuotiaana, tuntui pahalta lähteä pois kotoa. Muuttaessani nyt Tallinnaan huomasin, että kynnys oli paljon matalampi. Ainakin vanhempana haluaisin palata Suomeen, mutta nyt on mukavaa nähdä maailmaa.

Imatralainen urheilija suhtautuu tulevaisuuteen realistisesti, ja ylioppilastutkinto on jatkuvasti työn alla jalkapalloilun ohessa.

Aikataulullisia paineita hän ei valkolakista halua ottaa, mutta se on selvää, että koulu hoidetaan.

– Elän päivä kerrallaan, enkä halua haihatella ja asettaa liikaa tavoitteita peliurallekaan. Voi tulla yksi peli tai yksi harjoitus, jossa polvi vääntyy, ja ura on siinä. Siksikin koulut on käytävä.

Aallikko kertoo myös vanhempien painottaneen aina koulun hoitamisen tärkeyttä, ja seurassakin suhtautuminen on ollut ymmärtäväistä.

– Käyn kirjoituksissa Helsingissä, mutta se ei ole aiheuttanut ongelmia.

Aallikko aloitti jalkapallon pikkupoikana Imatralla, ja harjoitusolosuhteet ovat hänen mukaan kehittyneet niistä ajoista roimasti. Tuolloin kovassa käytössä olivat palloilumaneesin lisäksi hiekkakentät Karhumäellä ja Vuoksenniskalla.

– Nyt on tekonurmea ja hallitkin. Asiat ovat mielestäni hyvällä mallilla nuorten jalkapalloharrastajien osalta.

Imatralla käydessään Aallikkoa pyydetään usein kasvattiseuran junioritreeneihin puhumaan pienille palloilijoille.

– Kiva kun pyydetään. Muistan kun itse olin pieni, ja kokeneempia pelaajia kävi puhumassa meille, se oli tärkeää.

– IPS arvostaa minua, ja minä seuraa ja sitä, mitä he ovat urani eteen tehneet. Se on vastavuoroista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat