Val di Fiasko ei koske Lehtosta

Suomalaisurheilijoiden edesottamukset Val di Fiemmen MM-kisoissa olivat täysi fiasko, kuten Sami Jauhojärvi sunnuntaina totesi. Mitalisaldo oli surkea, oikeastaan ala-arvoinen. Etukäteen toki oli selvää, että yhdistetyssä ja mäkihypyssä hyppääjät keskittyvät lähinnä pysymään pystyssä, mutta maastohiihdon sukellus oli pelättyäkin pahempi.

Kesäkisoissa suomalaisen urheilun alamäki alkoi jo aiemmin kuin talvilajeissa. Viimeistään vuoden 2010 olympialaisten ja näiden MM-kisojen jälkeen on sokeankin pakko nähdä tämä sama alennustila myös talvilajien kohdalla. Venäjällä järjestettäviin olympiakisoihin on aikaa alle vuosi, joten uusi fiasko on lähempänä kuin HuMu-ryhmä tajuaakaan.

Talviurheilun toivo lepää nyt comebackien varassa. Janne Ahosesta odotetaan pelastajaa mäkihypylle, joka on jopa vaarassa menettää asemansa Olympiakomitean painopistelajien listalla. Mahdollisen menestyksen lisäksi Ahonen tuo lajilleen rahaa ja positiivista medianäkyvyyttä. Koko mäkihypyn tulevaisuus Suomessa lepää nyt Kuningaskotkan siipien varassa. Urheilujohtajien kannattaisi ottaa puhelin käteen ja valmistella myyntipuhe entisille mestareille. Puheenlahojen avulla voitaisiin taivutella myös Matti Hautamäki ja Hannu Manninen palaamaan vielä yhdeksi talveksi kisoihin. Tämän ohuen langan varassa lepäävät mäen ja yhdistetyn menestystoiveet kevättä 2014 ajatellen.

Imatran Lari Lehtonen on vielä kaukana maailman todellisesta hiihtoeliitistä, mutta hänen MM-kisojaan ei voi sentään kutsua fiaskoksi. Suoritus oli omalla tasolla - 50 kilometrin kilpailu oli jopa tyydyttävä. Täydellinen onnistuminen ja harjoittelun kehittäminen voi nostaa Lehtosen arvokisoissa 20 parhaan joukkoon.

On tässä jotain hyvääkin. Esimerkiksi lumilautailijoiden ja Kaisa Mäkäräisen kaltaisia urheilijoita ei sovi huuhdella viemäriin hiihdon MM-kisojen jättämän likapyykin mukana.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat