Paikalliset

Maailman ympäri matkanneet imatralaiset palasivat kotiin ilman kulttuurishokkia

Anu Tähtinen ja Petri Rahkonen matkasivat maailman ympäri, ja nyt 36 luonto- ja eläinaiheista valokuvaa reissulta on nähtävillä Imatran pääkirjaston aulassa. Reissulta on kaikkiaan yli 7000 kuvaa, eikä näyttelykuvien valinta ollut helppo tehtävä. -Ensin näyttelyn piti olla 20-30 kuvaa, mutta siitä jouduimme vähän lipsumaan. Käytimme kavereista koottua raatia apuna valinnassa.

Tuija Horttanainen

Imatralainen kertoi maaliskuussa pariskunnasta, joka matkasi maailman ympäri ja raportoi näkemäänsä ja kokemaansa kaikille avoimeen Kaikki maanosat -blogiin. Kesäkuun lopulla 2011 matkaan lähteneet Anu Tähtinen ja Petri Rahkonen palasivat kotiin 1.7.2012. Nyt arkea on takana muutama kuukausi. Matkalaiset kertovat selvinneensä kotiinpaluusta ilman minkäänlaista kulttuurishokkia.

– Kun palasimme Suomeen, lämpötilakin oli reilut 20 astetta plussan puolella. Silläkään saralla ei mitään radikaalia muutosta tapahtunut. Olimme odottaneet kotiinpaluuta paljon ja valmistautuneet siihen.

– Kunnon suihkut ja hanat olivat juuri niin mahtava kokemus kuin olimme muistelleetkin, pariskunta naurahtaa.

Muutaman viikon kesälomien jälkeen Anu ja Petri palasivat töidensä pariin. Kotiin palattuaan he ovat saaneet vastata lukuisiin kyselyihin matkastaan. Pariskunnan huikea kokemus kiinnostaa ihmisiä.

– Reissun jälkeen järjestimme paluujuhlat, joissa esittelimme kuvia ja kerroimme tarinoita matkaltamme. Emme ole kuitenkaan kyllästyneet ihmisten kysymyksiin, vastaamme niihin mielellämme.

Kun vuoden matka on paketissa, on aika pistää reissun topit ja flopit listalle. Kolmen huippupaikan kärkeen pääsevät Antarktis, Galapagossaaret ja Machu Picchu.

– Kaikki ovat upeita luontokohteita. Vaikka olemme dokumentteja katselleet, ovat paikat vielä paljon ihmeellisempiä omin silmin nähtynä.

Jos kärkikolmikkoa yhdistää upeat luontoelämykset, on huonojen kokemusten top 3 -listallakin oma teemansa. Ne ovat kaikki vähintään 8 miljoonan asukkaan suurkaupunkeja.

– Delhi, Jakarta ja Bangkok olivat epämiellyttäviä kokemuksia. Mainituissa paikoissa oli likaista, epäsiistiä ja kaaoottista. Delhissä oli tosin hienot nähtävyydet inhottavien puolien vastapainoksi, mutta Jakarta ja Bangkokissa ei niitäkään. Näissä paikoissa viivyimme vain vähän aikaa, ja odotimme vain, koska pääsemme pois, Anu ja Petri muistelevat.

Maailmanmatkaajat eivät kokeneet joutuneensa kertaakaan matkan aikana todelliseen vaaraan, vaikka monenlaista tuli nähtyä. Heti matkan alkupuoliskolla pariskunnan nukkuessa tietokone lähti huoneesta voron matkaan.

– Varas varmasti tiesi mitä haki, sillä kone napattiin ikkunan kautta ulkoa käsin. Ei meitä ollut tarkoitus vahingoittaa, Anu ja Petri uskovat.

Valokuvaus on Petrille tärkeä harrastus, jota hän pääsi toden teolla toteuttamaan vuoden matkan aikana. Nyt parhaat palat matkan luontoaiheisista kuvista ovat kaikkien nähtävillä Imatran pääkirjaston aulaan pystytetyssä näyttelyssä. Näyttely on avoinna 15.12. saakka.

– 12.11. pidämme kirjastolla kello 17.30 tunnin esitelmän reissustamme. Tervetuloa silloin paikalle, Anu ja Petri viestittävät.

Blogi

Matkablogi ”Kaikki maanosat” perustuu Anun ja Petrin maailmanympärimatkaan ja tavoitteeseen käydä kaikissa seitsemässä maanosassa.

Ennen matkaa kaksikko oli käynyt jo neljässä maanosassa (Eurooppa, Aasia, Afrikka ja Pohjois-Amerikka).

Imatralaiset lähtivät matkaan 28.6.2011 ja palasivat kotiin 1.7.2012.

Aiheesta muualla: 

http://www.rantapallo.fi/kaikkimaanosat/

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

Autoihinvaraosat.fi