Paikalliset

Jussi Vatanen korjaa Antskun murretta entistä imatralaisemmaksi: Porukat muuttuvat meikäläisiksi

Imatra sai oman sketsihahmon Putous-ohjelmaan, kun Jussi Vatanen esitteli lauantaina yleisölle ensi kertaa Antskun, joka on hahmokuvauksen mukaan niin kotirouva, uranainen, äiskä kuin seksipommikin. Mie romahan! -on yksi hahmon hokemista.

Vatasella on usean vuoden kokemus sketsihahmokisasta ja taskussaan myös voitto viime vuodelta Karim Z. Yskowiczin nahoissa. Karim vieraili keikkamatkalla Imatralla syksyllä, mutta Vatasen mukaan Antsku ei ole tuon reissun aikaansaannoksia.

– Silloin ei vielä ollut tiedossa, millaista hahmoa lähden tekemään. Pari kuukautta sitten lyötiin lukkoon, että hahmoni tulee olemaan tänä vuonna vähän hillitympi naishenkilö, joka ihmettelee elämäänsä.

Hankalinta hahmossa on ollut Imatran murteen opettelu. Vatanen haluaa hahmon kuulostavan mahdollisimman aidolta, ja apua tähän hän on saanut Etelä-Karjalassa asuvilta kavereiltaan ja muilta tutuilta.

– Imatra ei ollut ennalta minulle tuttu paikka, mutta murteeseen olen pyrkinyt saamaan mahdollisimman autenttista otetta. Hahmot voivat olla hyvinkin isolla pensselillä vedettyjä, mutta paikallista tarttumapintaa on hyvä olla. Etenkin Antskussa puhe on suuressa roolissa, ja siihen panostan.

Ensimmäisen jakson jälkeen paikalliset ovat huomanneet pari korjausta, joilla Antskun puhesta tulisi vieläkin imatralaisempaa. Imatralla omia vanhempia nimitetään porukoiden sijaan meikäläisiksi ja kylille lähtemisen sijaan kirmataan kulmille.

– Nämä kaksi sanaa minäkin olen tietooni saanut, ja jos sillä äänestäjiä Antskulle saadaan, niin asia korjataan, Vatanen nauraa.

– Ensimmäisessä jaksossa puhuin osittain niin, mikä suuhun parhaiten sopi ja nyt lähdetään parantamaan kuin sika juoksua. Osa viehätystä on siinä, että alkuun hahmot ovat epämääräisiä ja tarkentuvat ajan mittaan. Imatralaista sanastoa, paikkoja ja ilmiötä tuon esiin jatkossakin.

Tiistaina Antskulla oli Facebookissa noin 7000 tykkääjää, ja hahmo on ollut monissa mielipidemittauksissa kärkikahinoissa. Kansansuosio ei kuitenkaan Vatasen mukaan ole päällimmäisenä mielessä, kun hahmoa tehdään.

– Omat odotukset ovat lähinnä sellaisia, että niille lähes 1,5 miljoonalle tv-katsojalle saisi joka viikko hauskoja juttuja. Antskulla ne liittyvät usein parisuhteeseen, kavereihin, omaan ukkoon - ja niihin meikäläisiin.

Katsojille on vielä yllätys, mitä Antsku ja muut hahmot lauantaille keksivät.

– Sen minäkin haluaisin tietää! Maanantain pidämme vapaata, ja tiistaina aletaan suunnitella seuraavaa lähetystä. Lämmittää mieltä, kun hahmosta tykätään, mutta se ei valitettavasti riitä lauantaille. Aina pitää olla jotain uutta, ja hahmot ovat vain yksi osa pitkää ohjelmaa. Joka viikko tuntuu uudelta ensi-illalta, rutiinia ja helppoa ohjelmasta ei tule, kokenut näyttelijä toteaa.

Kuten todettu, monet imatralaiset ovat suorastaan villiintyneet Antskusta. Rossoon ollaan hankkimassa televisioita pelkästään siksi, että saadaan kunnon kisastudio pystyyn.

– Kuulin siitä tänään, ja onhan se hienoa. Suunnittelemme parhaillaan, saisimmekin jotenkin lauantaina suoran yhteyden Imatran Rosson kisakatsomoon. Carbonarat vaan pöytään kaikille!

Ravintolapäällikkö Ansku Seppä kertoo, että perjantaina Rossoon tulee muutama telkkari, ja parhaillaan mietitään, hommataanko niitä lisää.

– Jos voimme jotenkin auttaa suoran yhteyden saamisessa lähetykseen, niin sen toki teemme. Muutenkin kannustamme Antskua kovasti ja täällä on varmasti lauantaina hieno tunnelma - ja carbonaraa!

Lauantaita odotellessa Vatanen lähettää terveisiä Imatralaisen lukijoille.

– Hitokseen vaan terveisiä kaikille!

Ja toivotaan, ettei äänestysinto ”romaha”, kuten hahmolle joskus meinaa käydä, vai mitä?

– Juuri näin, Vatanen nauraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat