Paikalliset

Entä jos mieskaupunginjohtaja haluaisi pukeutua naiseksi? - Katso lappeenrantalaisehdokkaiden vastaukset

Lappeenrantalainen transvestiitti Mimmi Makunen esitti ehdokkaille kiperiä kysymyksiä. Hän tiedusteli, miten ehdokkaat suhtautuisivat mieskaupunginjohtajaan, joka pukeutuu naiseksi. Vastaamassa Hanna Holopainen vihreistä (oik.), Jani Mäkelä perussuomalaisista ja Jouni Kemppi keskustasta.

Heikki Kemppainen

Seksuaalinen tasavertaisuusyhdistys Saimaan Seta toivoo, että myös heidän asiansa nousisivat esille kunnallisvaaleissa.

Yhdistys perustettiin Etelä-Karjalaan runsas vuosi sitten, joten nämä ovat ensimmäiset kunnallisvaalit, joissa yhdistys pystyy tenttaamaan ehdokkaita. Yhdistys edustaa seksuaalisia vähemmistöjä esimerkiksi homoseksuaaleja ja naiseksi pukeutuvia miehiä, transvestiitteja.

Pyysimme neljää ehdokasta vastaamaan lappeenrantalaisen transvestiitin Mimmi Makusen ja Saimaan Setan laatimiin kysymyksiin. Yksi pyydetyistä ehdokkaista, keskustalainen, kieltäytyi. Kysymykset ovat faktalaatikossa. Toimitus on lyhentänyt vastauksia.

Ehdokas Jani Mäkelä, Lappeenrannan seudun perussuomalaisten puheenjohtaja:

1.Kaupunginjohtaja toimii julkisessa korkean profiilin virassa ”kaupungin keulakuvana”. Esitetty tilanne pitäisi varmasti punnita luottamushenkilöiden toimesta.

2. En olisi tällaisen aloitteen takana, koska kaupungin brändin rakentaminen on pitkäaikaista ja kallista työtä, sekä erittäin tärkeää kaupungin menestykselle.

3. Suomessa ja Lappeenrannassa ollaan jo valmiiksi varsin edistyneitä tällä alueella. Kuitenkin olisi syytä parantaa muun muassa kaupungissa liikkumisen esteettömyyttä, ehkäistä syrjäytymistä eri keinoin ja parantaa vammaisten työllistymismahdollisuuksia.

Ehdokas Jouni Kemppi, Lappeenrannan keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja:

1. Tämä on provosoivasti asetettu kysymys ja en lähde kommentoimaan sellaista kuvitteellista tilannetta.

2. Puollan kaikenlaista syrjinnän ehkäisyä, mikä kohdistuu eri henkilöihin. Mikäli ryhmittäydyttäisiin vain jonkun tietyn erityisryhmän puolesta profiloitumaan, niin sitä en puolla.

3. Koulutukseen pääsy tulisi olla kaikille tasavertainen mahdollisuus riippumatta asuinpaikasta. Nyt se ei aina toteudu ja asuinpaikan valinta aiheuttaa epätasa-arvoa. Toinen iso asia on terveydenhoitoon pääsy. Siinäkin on asuinpaikalla on ollut vaikutusta.

Ehdokas Hanna Holopainen, Kaakkois-Suomen vihreiden piirijärjestön toiminnanjohtaja:

1. Ei. Henkilön uskottavuus ja hänen nauttimansa luottamus eivät riipu siitä, pukeutuuko hän hameeseen vai housuihin.

2. Puoltaisin aloitetta.

3. Kouluille tarvitaan suunnitelma yhdenvertaisuuden edistämisestä. Sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilökunta tarvitsee lisää tietoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä. Yleiseen asenneilmapiirin vaikuttaminen. On tärkeää, että kenenkään seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluvan nuoren ei tarvitsisi syrjinnän pelon vuoksi enää muuttaa kaupungista pois.

Kysymykset ehdokkaille

1.Kaupunginjohtaja paljastuu transvestiitiksi. Menikö uskottavuus ja luottamus?

2. Vaalien jälkeen valtuustoon tulee aloite, jolla Lappeenranta profiloituisi syrjintää vastustavaksi sateenkaarikunnaksi. Puollatko vai vastustatko? Lyhyt perustelu?

3. Miten tulisit edistämään syrjintää ehkäiseviä toimenpiteitä valtuustokaudellasi? Kolme tärkeintä toimenpidettä?

Lähde: Mimmi Makunen, Saimaan Seta

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

Autoihinvaraosat.fi