Paikalliset

Jalkapallo kiinnostaa yhä useampaa Imatralla

Imatran Palloseuran P07-joukkue ottelun tiimellyksessä.

Imatran Palloseuran (IPS) junioripäällikkö Tero Niemisen mukaan imatralaislasten ja -nuorten kiinnostus jalkapalloa kohtaan on menossa parempaan suuntaan.

– Junioreiden määrä kasvaa koko ajan. Karhumäen uusi halli näkyy varmaankin tässä konkreettisesti.

IPS:n järjestämissä jalkapallokouluissa nuoria lupauksia on riittänyt. Poikia jalkapallo kiinnostaa Imatralla selvästi tyttöjä enemmän.

– Jaliskoulussa tyttöjä on yleensä ollut 30–40, poikia jopa reilusti yli sata. Tyttöihin panostaminen on nyt yksi seuran junioritoiminnan pääpainopisteistä.

Tänä vuonna tytöistäkin saadaan Niemisen mukaan koottua toimiva joukkue jalkapallokoulun päättymisen jälkeenkin.

– Tytöille joukkueen vetäjiäkin on vähän vaikeampi löytää. Tytöt ovat kuitenkin merkittävä kasvumahdollisuus lajille, eikä täällä päin ole hirveästi vastaavaa toimintaa heille tarjolla, ainakaan tässä mittakaavassa.

Jalkapalokouluihin osallistumiseksi lapsella ei tarvitse olla mitään urheilutaustaa. Liikkeelle lähdetään alkeista.

– Kun nuorimmat koululaiset ovat 2008 syntyneitä, aloitetaan ryhmässä toimimiseen totuttelulla. Sisältönä on erilaisia leikkejä ja pelejä, joissa pidetään palloa mukana mahdollisimman paljon.

Niemeläisen mielestä IPS:n riveissä kasvaa tälläkin hetkellä mahdollisia tulevaisuuden huipputekijöitä. Seuraava nimi, joka kannattaa laittaa mieleen, on Paavo Voutilainen.

– Hän tulee varmastikin vähintään kolkuttelemaan maajoukkueen portteja. Paavo on harjoitellut tänä kesänä edustusjoukkueen mukana, ja lähtee pian ulkomaille tutustumaan pariinkin jalkapalloakatemiaan.

IPS:n edustusjoukkue on tällä hetkellä sarjassaan seitsemäs, kun pelikausi on likimain puolivälissä. Päävalmentaja Mika Korhonen kertoo, että kautta on leimannut maalinteon vaikeus.

– Olemme hallinneet pelejä, ja jos olisimme pystyneet tekemään maaleja kuten pitäisi, pisteitä olisi kasassa 7–8 enemmän.

Edustusjoukkue on muuttunut paljon viime kaudesta, ja ottaa oman aikansa, että homma alkaa toimia uudella kokoonpanolla. Korhosen mukaan jalkapallo ei ole Imatralla suuri yleisölaji, eikä kaupunkiin ole syntynyt varsinaista jalkapallokulttuuria.

– Pykälän nousu sarjatasolla näkyisi varmasti myös yleisömäärissä, Korhonen uskoo.

Imatran Palloseurassa naisjalkapallo on IPS Witchin joukkueenjohtaja Leena Ojamaan mukaan ”aikamoisessa nosteessa”.

– Kuluvan vuoden aikana on tullut taas viitisen uutta pelaajaa. Osa on pelannut jalkapalloa koko ikänsä, osa ei koskaan. Mukaan pääsee ilman lajitaustaa, sen kun vain tulee treeneihin.

Naisjalkapalloilijoita on IPS:n toiminnassa mukana noin 30, joista parikymmentä pelaa piirisarjaporukassa. IPS Witch pelaa 7x7 -sarjassa, ja sijoitus on tällä hetkellä kolmas neljäntoista joukkueen sakissa.

– Kyseessä on seitsemällä seitsemää vastaan pienkentällä pelattava sarja, tämän kulmakunnan ainoa naisten sarja. Mukana on joukkueita muun muassa Lahdesta, Kotkasta ja Kerimäeltä. Koska sarja tosiaankin on ainoa naisille tarkoitettu, ovat joukkueet hyvin eri tasoisia.

Ojamaa on tyytyväinen tämän hetken sijoitukseen, ja kolmen kärjessä pysyminen on loppukauden tavoite.

– Noin puolet peleistä on vielä pelaamatta, ja kärkijoukkueet tulossa vastaan. Mitä vain voi vielä tapahtua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat