Teboil Lappeentiellä sukupolvenvaihdos

Niina (vas.) vastaanotti Lappeentien Teboilin vetovastuun äidiltään Tuula Komilta. -Luovun asemasta hyvillä mielin ilman haikeutta.

Tuija Horttanainen

Teboil Lappeentie, viralliselta nimeltään Imatran Keskus-TB Oy, sai uuden vetäjän, kun puikkoihin siirtyi Tuula Komin tytär Niina Komi. Sukupolvenvaihdosprosessia oli työstetty jo pitkään.

– Niina on seurannut huoltamoyrittäjän arkea ylä- ja alamäkineen lapsesta saakka ja työskennellytkin asemalla jo vuosia. Nyt aika oli muutokselle, Tuula kertoo.

Komien luotsaama Teboil-huoltamo on pitkien perinteiden huoltoasema, jossa Niina aloitti ”hyllynpesijänä” alle 4-vuotiaana. Vuonna 1984 Markku Päivinen (1957-2001) perusti Tmi Markku Päivisen, ja aloitti Keskusliikenneasemalla Teboilin kiinteistössä huoltoasematoiminnan. Tuula tuli kuvioihin heti perään, ja sillä tiellä on pysytty aina näihin päiviin asti.

– Ilman Markun silloin aloittamaa huoltamoyrittäjyyttä ei oltaisi tässä tilanteessa.

Markku opetti myös Niinalle paljon yrittäjyydestä ja kertoi muun muassa siitä, että on luotava hyvät suhteet niin pääyhtiöön kuin muihinkin yhteistyökumppaneihin ja ennen kaikkea asiakkaisiin.

– Illman meidän loistavia asiakkaita ei mistään olisi tullut mitään.

Imatran Keskus-TB:llä on vankka kanta-asiakaskunta, ja asemalla on sosiaalista merkitystä kohtaamispaikkana. Sinne tullaan kahvittelemaan ja tapaamaan tuttuja.

– Osaavan ja mukavan henkilökunnan tärkeyttä ei pidä myöskään vähätellä. Ja meillä on kyllä huisin hyvä porukka tällä hetkellä!

Tuula Komi luopui huoltamoyrittäjyydestä kokonaan, mutta on aina tarvittaessa valmiina auttamaan tytärtään. Niinaa tulevaisuus ei pelota. Titteli muuttuu, työt pysyvät samana, mutta vastuu kasvaa.

– Välillä tulee mietittyä työasioita illalla kotona vähän liikaakin. Äidin antama vinkki voisi toimia minullakin, sanoo Niina.

– Eli laita asiat lyhyesti paperille illalla ja unohda ne sillä erää.

toimitus

 

 

Autoihinvaraosat.fi