Elokuva-arvio: Suosikkianimaatio Ice Age hurmaa jälleen

Sapelihammastiikeri Diego sukeltaa taas jäisiin seikkailuihin.

FS Film Oy

Suosikkianimaatio Ice Age valloittaa valkokankaat neljännellä jatko-osalla, jonka keskiössä ovat tuttuun tapaan mammutti Manfred, sapelihammastiikeri Diego, laiskiainen Sid sekä tammenterhoaan jahtaava Jyrsis-orava. Ydinryhmän ohella jäisiin seikkailuihin sukeltaa myös koko joukko uusia, Ice Age -animaatioiden maailmaan mainiosti istuvia hahmoja.

Jäätikön sankareiden seikkailut alkavat, kun mammuttipariskunnan tytär osoittaa kiinnostuksen merkkejä vastakkaisen sukupuolen lajitoveriinsa. Isä Manfred ei kuitenkaan ole ollenkaan ajan tasalla, vaan pitää tytärtään pikku tyttönä, jonka kalloa romanttiset ajatukset eivät vielä saisi sekoittaa. Itsepäinen mammuttitytär kuitenkin uhmaa isänsä tahtoa, mitä joutuu heti kohta katumaan, sillä mannerten mullistuessa isä yhdessä luottokumppaneineen jää vauhdilla kohti tuntematonta ajelehtivalle jäälautalle.

Hyisessä meressä tuuliajolla olevat Manfred, Diego ja Sid päättävät löytää takaisin kotiin, mutta ihan helppoa se ei ole. Ennen kotiinpaluuta heillä on edessä suuri seikkailu, joka tutustuttaa tutut hahmot moniin uusiin ja kummallisiin jäätikön asukkaisiin, joiden joukossa on niin hyväntahtoisia hupsuja kuin pahantahtoisia ilkimyksiäkin. Kotiinpaluun koittaessa varmaa on ainakin se, että ääriolosuhteiden jälkeen jokainen näkee asiat hieman uudessa valossa.

Ice Agen neljäs osa on tarina ystävyydestä, luottamuksesta, itsenäisyydestä ja rakkaudesta, mutta ennen kaikkea se on taitavasti toteutettu seikkailuanimaatio, joka tavoittaa aiempien osien hurmaavanvinksahtaneesti sympaattisen hengen. Visuaalisen taitavuuden lisäksi animaatio tarjoaa jännittävästi polveilevan juonen, sekä kunkin hahmon luonnetta ja persoonaa mahtavasti vahvistavaa dialogia.

3D:nä ja 2D:nä, sekä suomeksi puhuttuna ja originaaliversiona ilmestyvä elokuva sopii yhtä hyvin niin Ice Age -sarjan ennestään tunteville kuin jäätikön hahmoihin ensikertaa tutustuville lapsikatsojille (K7).

<object height="350" width="550"><param name="movie" value="http://www.player.filmtrailer.com/v3.2/player.swf?file=http://fi.player-feed.filmtrailer.com/v2.0/6322/flv/xlarge/?channel_user_id=3581100139-1"><embed allowfullscreen="true" src="http://www.player.filmtrailer.com/v3.2/player.swf?file=http://fi.player-feed.filmtrailer.com/v2.0/6322/flv/xlarge/?channel_user_id=3581100139-1" type="application/x-shockwave-flash" height="350" width="550"></object> <p><a alt="filmtrailer.com" href="http://fi.filmtrailer.com/" style="font-family: verdana; color:cccccc; font-size: 8pt; text-decoration:none" target="_blank">Yhteistyössä Filmtrailer.comin kanssa</a></p>
Käyttäjän Teija Varis kuva
Teija Varis

 

 

Autoihinvaraosat.fi