Kesäskaba nuorille: Tee liikennevideo televisioon ja voita pudotus jäihin tai munkkikahvit poliisin kanssa

Oman kisavideon voi tehdä vaikka mopoilusta. Videossa tärkeintä on idea, ei tekninen taituruus.

Päivi Tuovinen

Oletko sinä liikenneturvallisuuden jamescameron vai sofiacoppola? Jos olet 13-25-vuotias nuori, tee oma videosi mopoilun tai vesillä liikkumisen turvallisuudesta ja saa oma videosi TV:hen.

Näin markkinoi Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi nuorille suunnattua kesäskabaa.

Videossa tärkeintä on idea, ei tekninen taituruus.

Voittajat saavat palkinnoksi myös vapaavalintaisen elämysmatkan. Nuoret voivat valita lähtevätkö he venepoliisin matkaan partiokeikalle, liukkaalle radalle liikenneopettajan kanssa vai tutustuvatko merikarhun arkeen jäänmurtajalla.

Mahdollisuutena on myös hallittu putoaminen jäihin, historiallinen majakkamatka tai ratsia ja munkkikahvit Liikkuvan poliisin kanssa.

Videoskaba on jo parhaillaan käynnissä osoitteessa www.elakoon.fi/videoskaba.

Kilpailutöitä voi jättää aina heinäkuun loppuun asti. Kilpailuun jätettyjä videoita voi äänestää koko kilpailun ajan ja eniten ääniä saaneet pääsevät mukaan myös finaaliäänestykseen, jonka osallistujat julkaistaan elokuun puolivälissä.

Tarkemmat osallistumisohjeet ja nuoria sparraamaan lähteneiden ohjaajien vinkit osoitteessa www.elakoon.fi/videoskaba/kuinka-osallistun.

Eläköön nuoret -kampanja on osa monivuotista Eläköön-liikenneturvallisuuskampanjaa, jonka tarkoituksena on kannustaa ihmisiä toimimaan liikenneturvallisuuden puolesta ja tehdä liikennekulttuuristamme vastuullisempaa.

Laajasti viranomais- ja järjestötahot yhdistävä Eläköön-kampanja sisältää kaikki liikenne- ja liikkumismuodot, tie- ja vesiliikenteen lisäksi siis myös raideliikenteen, ilmailun ja ylipäätään ihmisen liikkumisen kokonaisuudessaan.

Kampanjassa ovat mukana Trafi, Liikennevirasto, liikenne- ja viestintäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, poliisi, Liikenneturva, Autokoululiitto, Allianssi, Opetushallitus, Rajavartiolaitos, Suomen Meripelastusseura, Suomen Partiolaiset, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ja Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto.

toimitus

 

 

Autoihinvaraosat.fi