Laulajalegenda tarjoilee harvinaista herkkua - Leonard Cohenin taidenäyttely ensimmäistä kertaa Suomeen

Runoilija, sanoittaja ja muusikko Leonard Cohen esittäytyy Porvoossa myös kuvataiteilijana, kun Cohenin kuvataidenäyttely avataan Taidetehtaalla elokuussa. Cohenin kuvataidetta ei ole aikaisemmin nähty Suomessa.

Lorca Cohen

Näyttelyyn tulee esille muun muassa Cohenin grafiikkaa ja omakuvia.

Leonard Cihen

Leonard Cohenin poika Adam Cohen esiintyy taidenäyttelyn avajaisissa.

.

Kesän lopussa nähdään aivan poikkeuksellinen näyttely, kun kanadalaisen laulaja-supertähden Leonard Cohenin kuvataidetyöt tuodaan näytille. Kirjailijana, runoilijana ja muusikkona maailmantähdeksi nousseen Cohenin kuvataidenäyttely avataan elokuun 30. päivänä Porvoon Taidetehtaalla. Cohen esiintyy Helsingissä pari päivää myöhemmin, 2. syyskuuta. Taidetehtaan näyttelyllä odotetaankin olevan imua.

Cohenin kuvataidetöitä ei ole koskaan aikaisemmin ollut näytillä Suomessa, ja Pohjolassakin ne ovat olleet esillä aikaisemmin vain Oslossa.

– Tämä on mahtava juttu! Leonard Cohen on tunnettu lähinnä musiikistaan ja kirjallisuudestaan, mutta hänen kuvataidettaan on harvemmin esillä. Taiteen yleisnerona hänen kuvataidetyönsä ovat kuitenkin todella korkealaatuisia ja yhtä mielenkiintoisia kuin hänen musiikkinsa ja sanoituksensa. Olen erittäin innostunut näyttelyn johdosta, Hanna Kaarina Syrjäläinen Galleria Hanna Kaarinasta iloitsee.

 

Cohenin omakuvat ovat yksinkertaisia, mutta ilmeikkäitä.”

 

Cohenin runoissa ja sanoituksissa toistuvat teemat kuten ihmissuhteet, seksuaalisuus, ihmisen yksinäisyys sekä uskonnollisuudesta kumpuavat seikat. Musiikissa tyyli ulottuu laajalla skaalalla folkmusiikista popiin ja rockiin. Kuvataiteessa Cohen kuvaa puolestaan mielellään ihmisiä ja esineitä, käsitellen samoja asioita kuin musiikkisanoituksissaan.

Omaksi mielenkiintoiseksi joukoksi erottuvat Cohenin omakuvat, jossa taiteilija kuvaa yksinkertaisesti, mutta ilmeikkäästi itseään. Näyttely käsittää 55 teosta, joista uusimmat ovat aivan viime vuosilta.

– Näyttely on melko laaja, joten se piti saada johonkin isoon ja hienoon tilaan esille. Porvoon Taidetehdas sopii tähän loistavasti. Uskon, että näyttely kiinnostaa niin paljon, että sitä tullaan katsomaan vähän kauempaakin. Tavoitteena on rikkoa 10 000 kävijän raja, Syrjäläinen kertoo.

 

Vielä ei tiedetä nähdäänkö itse mestari avajaisissa.”

 

Näyttely avataan Cohenin hengessä musiikkituokiolla, jossa Leonard Cohenin poika Adam Cohen esiintyy. Itse artistin läsnäolosta ei ole takeita, mutta toivonpilkahdus elää kuitenkin.

– Leonard Cohenilla ei ole läsnäolovelvoitetta avajaisissa. Hänen pitäisi kuitenkin jo silloin olla Suomessa, joten eihän sitä koskaan tiedä, mitä mestarin mieleen juolahtaa. Hänen poikansa Adam esiintyy joka tapauksessa avajaisissa, Syrjäläinen selvittää.

toimitus

 

 

Autoihinvaraosat.fi