Koiravanhus Turre saavutti kunnioitettavan 19 vuoden iän

Turre-koira vietti syntymäpäiväänsä emäntänsä Marika Mäen sylissä.

.

Turre-koira on tehnyt lähes käsittämättömän tempun: koiravanhus täytti kesäkuun 10. päivä hulppeat 19 vuotta, mikä on Kennelliiton mukaan äärimmäisen harvinaista koiralle. Bichon bolognese -rotuinen Turre asustaa emäntänsä Marika Mäen ja isäntänsä Valtteri Pietiläisen luona Keravan Jaakkolassa.

– Turren vauhti on jo hidastunut, mutta käymme edelleen joka ilta parinkymmenen minuutin lenkillä. Koira syö ja juo ja pissaa ja kakkaa normaalisti, eikä sillä ole ollut sairauksia tai kipuja, Marika Mäki kuvailee.

Syntymäpäivänsä kunniaksi Turre sai uutta suosikkiruokaansa jauhelihakeittoa. Sitä Turre söisi emäntänsä mukaan vaikka kuinka paljon.

Turre syntyi vuonna 1993 Keravalla ja hankittiin Marika Mäen perheeseen neljän kuukauden ikäisenä. Turrella on toinen koti Marika Mäen äidin Sinikka Mäen luona. Turre-nimi keksittiin lastenkirjasta, jossa seikkailee samanniminen laivakoira.

Suomen vanhimmista koirista ei ole pidetty tilastoa, mutta Turren ikään yltää vain ani harva koira. Kaikkien aikojen vanhimmaksi koiraksi on väitetty australialaista Bluey-nimistä australiankarjakoiraa, joka eli 29-vuotiaaksi.

Yhden ikävuoden koiralla sanotaan vastaavan seitsemää vuotta ihmisellä, joten tällä laskutavalla Turre olisi ihmisiässä peräti 133-vuotias. Toista ääripäätä edustaa Mäen ja Pietiläisen Niilo-poika, joka syntyi keväällä.

– Tulokkaaseen Turre suhtautuu hellällä mielenkiinnolla, käy haistelemassa, ihmettelee itkua ja yrittää tunkea leikkimatolle. Turre pääsee välillä viettämään rauhallisia öitä toiseen kotiinsa, Marika Mäki kertoo.

Käyttäjän oskari.lehto@media.fi kuva
Oskari Lehto

 

 

Autoihinvaraosat.fi