Viihde

Toimittaja testasi: Näillä seksiruuilla viettelet puolisosi

Tylsästä ulkomuodosta huolimatta tällä yhdistelmällä pitäisi lähteä kone käyntiin.

Henriikka Eloluoto

Tie miehen sydämeen käy vatsan kautta. Mutta minne muualle vatsan kautta voi päästä?

Seksiruokalistojen kärkikahinoissa pyörii usein tumma suklaa. Tieteellisestä näkökulmasta tärkein tekijä suklaan tehokkuudessa on sen tuottama mielihyvä. Nimenomaan tumman suklaan sisältämät yhdisteet nimittäin vapauttavat kehossa samoja endorfiineja, joita seksinkin aikana vapautuu.

Paitsi tavallisten, myös raakasuklaiden uskotaan myös herättävän halukkuutta. Vaikuttavina ainesosana seksisuklaissa on usein suklaan itsensä lisäksi myös maca-jauhe. Macan sisältämät kalsium, jodi ja lukuisat aminohapot auttavat lisäämään kestävyyttä ja voimaa. Lisäksi macan uskotaan vaikuttavan hormonaaliseen tasapainoon, seksuaaliviettiin ja vireystilaan. Mikäli siis mielii vietellä kumppaninsa suklaalla, on tehokkainta valita aseeksi macaa sisältävä raakasuklaa.

Toisena suurena haluja nostattavana makuelämyksenä pidetään ruuan tulisuutta. Vaikka chilin kapsaisiinin aiheuttamat kihelmöinnit johtuvatkin ruuasta, muokkaa ihmisen alitajunta reaktion liittymään tilanteeseen. Tulisen ruuan uskotaan siis usein muuttavan tilanteen myös kokonaisvaltaisen tuliseksi. Mikäli chiliä haluaa tarjota treffeillä, kannattaa ruoka kuitenkin valmistaa ilman tomaattia. Tomaatin sisältämä lykopeeni voi nimittäin joissain tapauksissa heikentää miehen testosteronitasoa.

Yhtenä varmana halujen herättäjänä on suurien kalium- ja b-vitamiinipitoisuuksiensa vuoksi banaani. Banaanin syömisestä on kuitenkin hyötyä vain siinä tapauksessa, että sen nauttii useamman tunnin ennen h-hetkeä. Tällöin banaanin vitamiinit ja hivenaineet pääsevät avustamaan seksihormoneiden tuotantoa parhaiten.

Lisämaustetta viettelevälle illalliselle kannattaa hakea vielä basilikasta, mansikoista ja sushista. Näistä mansikan c-vitamiini kohottaa viettiä, basilika parantaa verenkiertoa ja sushin ainesosien sisältämät foolihapot ja seleeni lisäävät energiaa ja parantavat sperman tuotantoa. Ruokajuomaksi kannattaa valita punaviini, sillä tutkimuksista on selvinnyt, että punaviiniä juovilla naisilla on muita naisia korkeampi seksivietti.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

Autoihinvaraosat.fi