Imatran KD: Nuorten passiivisuus myös aikuisten vika

Arto Pöyhönen, Eija Mertanen ja Pirjo Lumijärvi-Paganus tavoittelevat KD:n listoille 15 ehdokasta. Viimeksi puolueella oli 13 ehdokasta, ja siihenkin yltäminen on puheenjohtaja Mertasen mukaan haaste.

Tuija Horttanainen

– Lähtökohtainen tavoite syksyn kuntavaaleissa on saada kolme edustajaa valtuustoon, mutta nykyisten kahden paikan pitäminenkin on hyvä saavutus, linjaa kristillisdemokraattien Imatran paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Eija Mertanen vaalitavoitteen.

Mertanen ja hallituksen jäsenet Pirjo Lumijärvi-Paganus ja Arto Pöyhönen kertovat vaalivalmistelujen olevan vielä ”vaiheessa”. Pidemmälläkin ne voisivat kolmikon mukaan olla menossa, mutta kyseessä on pieni puolue ja sitä myötä rajalliset resurssit.

Ehdokaslistalle kristilliset tavoittelevat 15 nimeä, mitä Mertanen pitää kovana tavoitteena.

– Viimeksi meillä oli 13 ehdokasta, ja jo sen saavuttaminen näyttää tällä hetkellä haastavalta. Hyviä ehdokkaita meillä on, mutta vielä ei ole nimiä paperissa. Edelliseltä kierrokselta on jäämässä poliitikkoja pois, joten uusia ehdokkaita tarvitaan.

Arto Pöyhönen edustaa nuorta verta politiikassa. Monet puolueet ovat Imatralaisen vaalisarjassa harmitelleet nuorten vähäistä kiinnostusta yhteiskunnallisia asioita kohtaan.

– Muutkin tahot, esimerkiksi erilainen järjestötoiminta, kärsivät siitä, ettei nuoria saada mukaan. Kun nuoret hankkivat tietoa asioista, uskon sen ruokkivan kiinnostusta selvittää asioita lisää ja edelleen vaikuttaa. Kunnallispolitiikka on parempi tapa vaikuttaa kuin kaduilla mellakointi, Pöyhönen muistuttaa.

Eija Mertasen mielestä nuorten passiivisuus ei ole pelkästään heidän omaa syytään.

– Ongelma olemme myös me vanhemmat ihmiset. Voivottelemme, ettei tälle ja tälle asialle nyt mahda mitään. Nuorille on tärkeää näyttää, että asioihin pystyy todella vaikuttamaan, eikä vaikutusmahdollisuus ole vain näennäinen.

Kristilliset eivät usko kuntauudistuskysymyksen olevan syksyn kovimpien vaaliteemojen joukossa. Sen sijaan he uskovat Imatran kaupungin palvelurakenneuudistuksen ja talouden puhuttavan.

– Taloustilannetta tullaan puimaan laajemmin kuin vain Suomen mittakaavassa. Ulkomailla tapahtuvat muutokset taloudessa vaikuttavat meillä Imatrallakin.

Kristillisen omien teemojen kärjessä ovat toisesta välittäminen ja arkiturvallisuus.

– Imatra on tietyissä tilastoissa synkkä paikka. Lasten ja nuorten keskuudessa on liikaa pahoinvointia, ja ihmisillä paljon ongelmia alkoholin kanssa. Se on surullista, ja tilanteen on muututtava, Pirjo Lumijärvi-Paganus toteaa.

Käyttäjän Tuija Horttanainen kuva
Tuija Horttanainen

 

 

Autoihinvaraosat.fi