Korsuorkesterin jäähyväiskeikasta toisinto Imatralla suuren kysynnän vuoksi

Hei hei! Korsuorkesteri heiluttaa ihailijoilleen hyvästiksi ja laittaa pitkän uransa jälkeen pillit pussiin. Viimeisistä viimeisin keikka on Imatralla 16.10.

Erik Luukkanen

Korsuorkesteri on lopettamassa keikkailua, ja ryhmä tekee tällä hetkellä jäähyväiskiertuetta huvipaikoilla ympäri maata. Haikeita tunnelmia on koettu monilla keikkapaikoilla, kun Korsuorkesteri on noussut lavalle viimeisiä kertoja.

– Reilu viikko sitten oli keikka Lempäälässä, Nurmen lavalla pidettiin oikein nostalgiset kesätanssit. Sillä lavalla on sellainen mahtava 50-luvun tunnelma ja tanssiporukkaa paikka täynnä. Meillä oli esiintyminen myös tupaten täydellä Maaningan Kasinolla. Kaiholla sitä jättää jäähyväiset tällaisille tanssimestoille, miettii orkesterin liideri Pepe Kovanen.

Kovasen mukaan ilmassa on haikeutta monelta kantilta. Läksiäislahjoja orkesterin jäsenille ojentavat niin ihailijat kuin konsertti- ja tanssijärjestäjätkin. Huomio on yllättänyt yhtyeen.

– Joka paikkakunnalla on niitä, jotka tulevat keikalle aina, kun siellä olemme. Osa on kiertänyt mukanamme ympäri Suomen. Meille on annettu sukkia, sormikkaita, valokuvia ja maljakoita, Kovanen luettelee.

Kesän alussa Korsuorkesteri julkaisi jäähyväiskeikkojen kylkeen Ohi on -tuplalevyn. Kun kesän lavakeikat ovat ohi, jäähyväisturnee siirtyy konserttisaleihin.

– Vaikka aamukammassa on vielä paljon jäljellä, ja syksykin tuntuu kaukaiselta, on Imatran Kultturitalo Virran konsertti jo loppuunmyyty. Suuren kysynnän vuoksi päätettiin järjestää toinen konsertti Imatralle 9. lokakuuta.

Viimeinen konsertti 16.10. Imatralla on vähän erilainen kuin muut, joten Kovasen mukaan se myös haluttiin pitää viimeisenä. Lisäkonsertti sijoitettiin tämän edelle.

– Olisi ollut vähän epäreilua järjestää uusi aivan viimeinen konsertti. Jotkut ovat halunneet ostaa lipun nimenomaan siihen viimeiseen konserttiimme.

Silloin mukana ovat muun kokoonpanon lisäksi alkuperäinen laulusolistimme Erkki Luumi ja hanuritaiteilija Pasi Suikkanen, Kovanen kertoo.

Konserttikiertueella ovat mukana Pepe Kovanen (kitara ja laulu), Markku Juoksukangas (basso), Jarmo Peippo (rummut), Ami Varjotie (laulu), Kalevi Hautamäki (hanuri ja koskettimet) sekä vuonna 1999 Korsuorkesterista pois jäänyt solisti Pekka Hartonen ja kiertueen käsikirjoittaja-isäntä Pertti Keihäs.

Käyttäjän Tuija Horttanainen kuva
Tuija Horttanainen

 

 

Autoihinvaraosat.fi