Imatralainen Hannu Sopanen nimitettiin taidetoimikuntaan

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson liitot ovat yhteistuumin nimittäneet Kaakkois-Suomen taidetoimikuntaan musiikinjohtaja Hannu Sopasen (s. 1943) Imatralta. Sopasen kausi ulottuu taidetoimikuntakauden 2012 loppuun asti.

Kaakkois-Suomen taidetoimikunnassa vapautui asiantuntijajäsenyys, kun Lappeenrannan kaupunginorkesterin kapellimestari Tibor Boganyi erosi luottamustehtävästään maastamuuton takia. Näin toimikunta tarvitsi pikaisesti musiikinasiantuntijan hänen paikalleen. Tällä hetkellä maakuntien liitos toimivat taidetoimikuntalaitoksen jäsenten nimittäjänä. Molemmat liitot ovat käsitelleet hallituksen kokouksissaan nimittämisasiaa ja päättäneet nimittää Hannu Sopasen vapautuneelle paikalle.

Hannu Sopanen on tehnyt mittavan uran elävän musiikin puolesta niin opettajana kuin monien tapahtumien kuten Imatra Big Band –festivaalin taustajoukossa. Häntä voidaan hyvällä syyllä nimittää koko IBBF-festivaalin isäksi. Sopasen mittavalle uralle mahtuu soittamista niin Kuopion kaupunginorkesterin ykköstrumpetistina (1967-74) kuin Imatran seurakunnan orkesterin johtamista (1974-84) ja Imatran kaupungin musiikinjohtajana toimimista (1984-99).

Sopasen työ kaakkoissuomalaisen taiteen ja kulttuurin edistäjänä jatkuu nyt taidetoimikunnassa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

Autoihinvaraosat.fi